Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Meddig lesz jó így vista?

Meddig lesz jó így vista?

Figyelt kérdés
Vettem egy laptopot két napja és alig bírtunk rátenni egy operációs rendszert. Csak a vistát fogadta el és mivel nekünk nincs meg eredetibe ezért leszedtük internetről, de a kódot viszont nem tudjuk hozzá! Kérdésem az lenne, hogy kód nélkül meddig lehet használni, meddig engedi futni a rendszert?
2009. dec. 24. 06:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
30 napig. Válts Windows 7-re az jobb, mint a Vista és el fog futni a gépeden.
2009. dec. 24. 07:45
 2/11 A kérdező kommentje:
Lehetséges, hogy csak egy fajta operációs rendszert fogad el a gép? Mert a kiskönyvbe amit adtak hozzá, specifikációnak csak is a vistát írják hozzá!
2009. dec. 24. 07:51
 3/11 anonim ***** válasza:
mien laptop?
2009. dec. 24. 08:17
 4/11 A kérdező kommentje:
eMachines Acer
2009. dec. 24. 08:20
 5/11 anonim ***** válasza:
én tavaly vettem acer aspire gépet linux volt rajta de az nem kelett nekem xp-t akartam de azt nem akarta a gép és vista lett nekem is de az enyém azóta megy gondoloom valami lopott kóddal nemtom hogy működik ez.
2009. dec. 24. 08:29
 6/11 A kérdező kommentje:
Most beszéltem egy ismerősömmel, hogy a laptopok már nem nagyon akarják befogadni az xp-ket csak ha meg vannak buherálva! Mostmár vagy vista vagy win7-et fogad el! Normális esetben!
2009. dec. 24. 08:35
 7/11 anonim ***** válasza:
bármien op rendszert fel lehet rakni:) a vista egy szar ha meg nincs kódod ird be google -ba hogy pl: vista serial code :)
2009. dec. 24. 10:37
 8/11 anonim ***** válasza:

Így tudsz rá xp-t tenni:

Telepítési információk

Telepítési információk

Felhívjuk operációs rendszer nélküli készüléket vásárló Ügyfeleink figyelmét a következő fontos technikai információra!

Új laptopjaink döntő többségébe ún. SATA csatolófelületű merevlemezt szereltek. Ezt a merevlemezt a technológia újdonsága miatt a Windows XP telepítője "nem látja", ezért az installálást elején „Nincs merevlemezes meghajtó” üzenetet kapunk.

Ahhoz, hogy egy ilyen gépet a Windows XP-vel telepíteni tudjuk, kétféle megoldás lehetséges:

1. Egyes gépek BIOS-ában (alapvető rendszerprogram) be lehet állítani azt, hogy az XP lássa a SATA merevlemezt.

Ez pl. HP gépeknél a "SATA native mode" Disable (kikapcsolás), FSC Amilo Pro, Dell és Lenovo gépek esetében AHCI Disable beállítással érhető el. Asusnál a SATA Operation Mode "Compatible" legyen. A kapcsolók beállítása után bármilyen Windows XP SP1 vagy SP2 operációs rendszerrel a laptop telepíthetővé válik.

2. Ha BIOS-ban nincs megfelelő kapcsoló (pl. Fujitsu-Siemens Amilo gépeknél), a gyártó, vagy a vezérlőt szállító (Intel) honlapjáról letölthető a merevlemez felismerését lehetővé tevő meghajtóprogram (általában "Storage Manager", vagy "SATA driver" néven lehet megtalálni.), amit egy floppy lemezre kell másolni.

A SATA drivert a telepítés megkezdésénél (kék képernyő) az F6 gombot megnyomva tudjuk betölteni. Innentől kezdve a telepítő látni fogja a merevlemezt. A művelet végrehajtásához elengedhetetlen egy megfelelő típusú USB-s floppy meghajtó, ugyanis pendrive-ról, vagy egyéb tárolóeszközről a vezérlőprogram nem tölthető be.

A fentiek csakis Windows XP, esetleg korábbi operációs rendszerekre vonatkoznak, Windows Vista telepítésekor ezekre nincs szükség.

Mindezeken túl előfordul, hogy egyes gépek esetében a Windows XP egyáltalán nem támogatott, ezért a megfelelő illesztőprogramok hiányában bizonyos hardvereszközök nem fognak megfelelően működni.

2009. dec. 24. 11:46
 9/11 anonim ***** válasza:
Ja és még valami! Mielőtt nekiesel,nézd meg hogy vannak-e driverek xp-hez!!! Szésőséges esetben olyan géped is lehet amihez nem készült xp driver! Sok sikert!
2009. dec. 24. 11:53
 10/11 anonim ***** válasza:
Nekem egy fujitsu siemensem van,2008 szeptemberébe vettem,csak ezt a szar vistát viszi el,ugy utálom mint a sz*rt.Már bocsánat a kifejezésér.
2009. dec. 26. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!