Alexcsii kérdése:
Volna egy Buffalo Air Station Nfiniti Mo. : whr-g300n V2 típusú router-em, viszont problémák adódtak vele?!
Figyelt kérdés
A router külföldről lett behozva egy ismerőstől akinél működött, a probléma az vele hogy hiába csatlakozik rá a wifi-s eszköz (telefon, laptop...) nincs internet. Az ipconfig nem ír alapértelmezett átjárót, amit neten írnak rá (192.168.11.1) nem hozza be a böngésző se rákapcsolódva, se kábelesen csatlakoztatva. Van egy másik router, annak gond nélkül csatlakozik a beállításokhoz, de ezt is szeretném üzembe helyezni, úgy hogy a másik routertől kapja a netet, majd ez a típus is oszt.2014. ápr. 19. 14:59
1/7 P.O.C. válasza:
Van rajta egy kis kapcsoló magán a készüléken.
Az "router" módba van kapcsolva?
2/7 A kérdező kommentje:
igen router-be van állítva, lehet is rá csatlakozni, még sincs net, resetelve is volt már, sok ip-t kipróbáltam egyiksem hozta be a setup menüjét a böngészőbe
2014. ápr. 19. 16:12
3/7 P.O.C. válasza:
A hálózati kártyád DHCP módra van állítva?
4/7 A kérdező kommentje:
azt sajnos nem tudom, a mostani egyetlen router rendesen oszt minden eszközre netet, egy kábellal a régi router valamelyik portjába, és a beállítani kívánt router wan portjába dugom a kábelt, és a régi routerre ugyanúgy lehet csatlakozni, meg a setup-ot elérni, az beálítani kívántra is lehet csatlakozni wifi-n de net nincs és nem lehet elérni a setup-ot, és nincs alapértelmezett átjáró
2014. ápr. 19. 16:53
5/7 P.O.C. válasza:
Routert mindig LAN portból konfigurálunk, a WAN port az internet kábel (modem) helye.
6/7 A kérdező kommentje:
igen tudom, nem figyeltél ahogy leírtam, konfigurálni úgy akartam hogy netbook internet aljzatába a kábel egyik vége a másik meg a router lan 1-2-3-4 portjába, meg áram, de semmi ip-n nem hozta be a böngésző, az ipconfig által kiadott ip-t is kipróbáltam hátha, de az sem, alhálózati maszkja megvolt, de alapértelmezett átjáró nem
2014. ápr. 19. 18:30
7/7 P.O.C. válasza:
Hát szerintem, nem aktív a router DHCP -je. Más nem tudok elképzelni. Adj fix IP címet a hálózati kártyádnak és úgy próbáld elérni. Ha nem megy, valami tűzfalas nyűg, van vagy simán rossz a router.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!