Milyen GPS-t vegyek?
Főleg túrázásra, geocachingre és autó navigációra használám, de 30-nl többet nem szánnék rá.
Mlyet érdemes venni?
Nem fogsz találni autós navigációra és túrázásra is jó GPS-t 30-ért.
Geozni ott az eTrex H, ami valamennyire vízálló, ütésálló és bír vagy 16 órát elemről, de térképeket nem tárol. (egyébként nekem ilyen van, elégedett vagyok vele. 23 ezerért vettem újonnan)
Autós navgációra van egy csomó mio meg TomTom, ami olcsó és egész jó, de ezeket erdőbe vinni nem érdemes: hamar lemerül, nem rak trekkeket, nehéz a ponotk feltöltése és kezelése és egyszer ejted bele egy pocsolyába és vége.
Azok a cuccok, amik aktív túrázásra jók és kezelnek térékpet (tehát tudnak navigálni is, de nem olyan finoman, mint az autós készülékek) 60 ezertől indulnak.
Alternatíva lehet még, ha veszel egy iPhone-t vagy valami komoly PDA-t, arra lehet tölteni iGo-t esetleg más térképkezelő (profi) szoftvert, de ládázni is lehet vele. Ez is drága, ráadásul ugyanúgy kinyírja a pocsolya, de ilyen hibridmegoldásnak talán ez a legjobb.
(Bár a legjobb talán két külön készülék lenne a két külön célra.)
Köszönm a válaszokat!
Nem akartam a kérdésbe beleírni, de én is a Garminon gondolkodtam.
A bajom viszont Garmin-nal, hogy az a kütyü nem mutatja a turistautakat (ami nekem eléggé jól jönne) cask a semmibe húzza a legrövidebb utat a bepötyögött koordináta felé...
Esetleg tévedek?
Nekem is Garminom van.
A beépített térkép menet közben szépen mutatja, merre járunk. Településeket, a nevükkel együtt szépen kijelzi.
Becsavarogtuk ny.eut, mindig pontosan tudtuk merre járunk.
Ha kinyomtatom utólag csak az útvonal látható üres lapon.
Túrázáshoz memokártyát lehet cserélni, amin rajt van a túra térkép. ezt ingyen letöltheted. www.turistautak.hu oldalról.
Szia!
Én a legolcsóbb térkép nélkülit javaslom. kb 15000 ft. Ingyenesen le lehet tölteni a RUSSA nevű progit, ami geo-hoz tökéletes. Rengeteg térképpel (nem csak magyarország) részletes turistautak, stb... A 15000ft-os navihoz pedig kell egy robogóaksi (zselés), amit rá lehet kötni a navira, ha merül. Hátizsákban elfér.
Olcsón, jót.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!