Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért nem kapcsol a motorvédőm?

Miért nem kapcsol a motorvédőm?

Figyelt kérdés

Áramfelvételt nem tudok mérni, akitől vettem a motort ő mutatta, hogy 6A vesz fel. A motorvédőt 6A.ra állítottam. Bármennyire nyomom neki a fát nem kapcsolja le, holott a tábláján: [link]

13A van.

Egyébként tervezek ilyen fogyasztásmérőt venni. Lidl.be van talán silvercrest, mennyire megbízható lehet ez? Illetve ez mér Ampert is ugye?

2014. ápr. 10. 13:06
 1/8 fúróferkó ***** válasza:

"...tervezek ilyen fogyasztásmérőt ..."

Ez nem fogyasztásmérő,hanem hőmérő.

Miért nem oldott le a 6 A-re állított hőkioldó?

1.,Vagy nem volt 6 A terhelés elég ideig,

2.,esetleg nincs jól bekötve

3.,nincs is hőkioldó :)

A 6 A

A motorvédőt 12-13 A -ra állíthatod ,a motor ekkora áramig elviseli a terhelést.

2014. ápr. 10. 14:48
 2/8 A kérdező kommentje:

Nem a képre gondoltam, hogy ilyen hanem, hogy ilyen amivel lehet mérni áramot.

Ilyen a motorvédő: [link]

Az első ábra szerint kötöttem be.

[link]

2014. ápr. 10. 18:22
 3/8 fúróferkó ***** válasza:

"...ő mutatta, hogy 6A vesz fel. A motorvédőt 6A.ra állítottam. "

Hát ezért nem oldott le a motorvédőd.A képen mutatott motorindító beállítható tartománya 9 A-nál kezdődik.

6 ampert ezen nem állíthattál.De ha motor adat tábláját veszed figyelembe állítsd kicsivel 13 A alá aztán told neki a fát!

2014. ápr. 11. 08:57
 4/8 A kérdező kommentje:
Igen 9re állítottam. rosszul írtam. Viszont a 9is 13 alatt van. Vagy hogy működik ez?
2014. ápr. 11. 14:38
 5/8 fúróferkó ***** válasza:

A képen közölt típusnak a neve: motorindító.El van van zárlat ás túláram védelemmel.magyarul azt jelenti a szokásos olvadó biztosító nem kell eléje az áramkörbe.

Úgy működik,hogy rövidzárlat esetén egy mágneses gyors kioldó kikapcsolja,valamint ha az intervallumon belül beállított áramerősségnél nagyobb áram folyik át rajta ,egy hőhatáson alapuló mechanika kapcsolja le az áramkört.

Lehet rá pattintani( a felső lépcsős résznél a 8 mm-es deknit levéve a helyére) segédérintkezőt akármilyen célra.

Ha 9 A-ra állítottad és motor tartós terheléssel sem érte a 9 A áramot ,akkor nem fog kioldani.

De a motorod 13 A-ig terhelhető ez a motorvédő megfelelő.

Tehát olyan értékűt kell beépíteni ami ha kell kikapcsol.

2014. ápr. 11. 16:35
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem értem. ha ez megfelelő akkor miért kell beépíteni?
2014. ápr. 11. 20:02
 7/8 fúróferkó ***** válasza:

A mondat,hogy adott estben mit kel beépíteni a a válasz magyarázatához tartozik.

A képen közölt motorindító a 13 A áramfelvételű motorhoz megfelel.

Ez a fűrészgép a gyakorikérdések.hu lapjait már körbejárta a földelőcsavar,indítókondenzátor,hőkioldó témában.

Nem lenne célszerű egy szakembert hívni hozzá?

2014. ápr. 12. 09:48
 8/8 A kérdező kommentje:
Állíthatom bármire nem old le.
2014. ápr. 20. 08:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!