Mennyire hűl le az alumínium hűtőborda ha a ventivel hűtöm?
az érdekel hogy a hűtő sima oldala (hőátadás) le tud e menni a környezeti hőmérséklet alá ha az "csak" 35-40c-os közeggel érintkezik
vagy a környezet hőmérséklete lesz a legalsó határ?
bocsi ha marhaságot kérdeztem....
Igen, a kérdésben van baromság, de végülis jó pont Neked, hogy magad is rájöttél, hogy nem lehet a környezet levegőjével környezeti hőmérséklet alá hűteni.
Azért pár fokot lehet nyerni, ÉS "ALULHŰTENI", ha a hűtőborda folyamatosan érintkezik 1-2 mm vastag vízzel átitadótott filccel.
Ez úgy kivitelezhető, hogy a filc alja, a hűtőborda alatt vizes edénybe lóg és folyamatosan pótlódik az elpárolgott víz.
Így lehetséges igen válasz is a KÉRDÉSEDRE.
ok éreztem :)
adott egy 15*15 cm-es és kb 2-3 cm vastag üveg edény 5mm-es üvegből amiben keringetni szeretném a vizet ami mindíg szobahőmérsékletű
én kis naív erre ragasztottam volna a bordát és ezt hűtötte volna a
venti. a nyári napokban valami hasonló módon szeretnék kb 80l vizet 25-28c között tartani.
esetleg valami ötlet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!