Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért kell fogni a rádió...

Miért kell fogni a rádió antennáját ahhoz, hogy tisztán szóljon?

Figyelt kérdés

Értelmesebben fogalmazva:

Miért szól tisztábban a rádió, ha kezemhez ér az antennája, mi az oka?

Sajnos a legtöbbször nem tudom recsegésmentesen beállítani a Bartók rádiót. Amikor állítgatom és fogom, vagy közel vagyok hozzá, akkor még szebben szól, de ha távolabb megyek, akkor újra recseg. unom már...

Mi az oka?

Szeretném tudni! Hátha rájövök, hogyan állíthatnám be rendesen...

2014. márc. 25. 07:59
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Amíg fogod te is antennaként működsz, segíted a vételt.

Vagy távol vagy az adótól, vagy gyenge a rádiód, vagy beárnyékol valami.

Köss rá egy darab vezetéket, az néha segít.

2014. márc. 25. 08:21
 2/6 anonim ***** válasza:
81%

Pontosan, te is antenna vagy ilyenkor.

Esetleg próbáld meg arrébb rakni a rádiót, lehet a falban is van valamilyen fémes dolog, ami árnyékolja. Ha a szobában van valamilyen nagyobb fém felület, attól is vidd távol, vagy ha nem megy, akkor pont hogy érintsd hozzá.

2014. márc. 25. 08:27
 3/6 A kérdező kommentje:

Kikérem magamnak, én nem vagyok antenna! :))

Szóval drót? Mekkora? És mihez érhet hozzá? És mindegy miből van?

Üdv.

Ant Enna

2014. márc. 25. 15:17
 4/6 anonim ***** válasza:

A drótok általában fémből szoktak lenni, úgyhogy igazából mindegy. De ha nagyon akarod, akkor mondok egyet, vörösréz :D

Általában ezek ilyen nagyon véknyak szoktak lenni, majdnem mintegy cérna, könnyen az ujjadra tudod tekerni, és szigetelve is vannak gumis műanyag anyaggal. A lényeg, hogy a drót belseje, a fém érjen hozzá az antennához. A másik végét én például rátekerném a radiátorra vagy a csövére.

Igazából ezt ki kell tapasztalni, annyi minden tudja befolyásolni a hullámok terjedését, hogy nehéz általános szabályokat erre mondani. A WiFis routerek is hasonlóak, egyik embernél prímán beválik egy típus, egész házban jó vétel van, a másiknál meg 2 szobát alig fed le.

A drót egy olyan 20-30 centis minimum legyen szerintem, már ha szabadon lóg, de hosszabb, az sem baj, max feltekered a maradékot.

2014. márc. 25. 15:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Ja igen, szóval valami nagyobb fém dologhoz kösd, ezért mondtam én a radiátort, de ha egy polcnak a szélén fog jelet, akkor kötheted oda is, hiába van fából. Arra azért készülj fel, hogy a dróttal ugyanaz a játék lesz, mint most az antennával. Amikor elengeded és arrébb mész, akkor szinte tuti, hogy változni fog a jel :D
2014. márc. 25. 15:47
 6/6 A kérdező kommentje:

:) igen erre gondoltam, hogy mondjuk vörösréz, vagy alumíniumdrót... legyen-e műanyaggal burkolva vagy sem.... vastag legyen vagy hajszálvékony...

Akkor majd próbálkozom, köszönet.

2014. márc. 25. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!