Miért nem tudom megszokni az energiatakarékos égőket?
mert az ezek észrevehetetlenül vibrálnak ( lényegében neon cső ) és ez sok ember szemét eléggé irritálja.
próbáld ki a LED-est ( elég drága :S ) vagy a halogént
Az ember szemétől is függ, valaki észre sem veszi a különbséget, valakinek meg nagyon feltűnik. Nekem egy éve van kompakt fénycső, de csak most kezdtem észrevenni, hogy néhol mintha sötét lenne. Ennek az az oka, hogy ezek csak bizonyos színtartományokban világítanak, így ha egy olyan tárgy kerül a közeledbe, ami nem esik bele ebbe a tartományba, akkor bizony sötétnek látjuk.
Szerintem még elég kiforratlan technika, és a jövőben javulni fog. Addig is három lehetőséged van: 1. még lehet szerezni sima égőket, abből elraktározol pár évre elegendőt. ;) Addigra biztos, hogy lesz jól használható alternatíva. 2. LED-égőket veszel. Számomra elsőre ezek voltak a legfurábbak, pl. a "melegfehér" LED színe nekem inkább halvány zöldessárgára emlékeztet, de sokkal kellemesebb a szemnek, mint a fénycső, és sokkal fényesebbnek is látszik. Hátrány amellett, hogy drágák, hogy még igen kis fényerejűek. Egy jobb LED-lámpa is csak 300 lumen körüli (kb. 25 wattos sima égőnek megfelelő) fényt biztosít. Viszont alig fogyaszt valamit, és nem megy olyan könnyen tönkre, mitn a kompakt fénycsövek. Végül a 3. megoldás: vannak úgynevezett halogén izzók. Ezek fénye nagyon közel áll a sima izzó fényéhez, viszont csak 30-50% energiát spórolnak meg hozzájuk képest.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!