Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Miért nem tudom megszokni az...

Miért nem tudom megszokni az energiatakarékos égőket?

Figyelt kérdés
Szerintem ezek sötétítenek világítás helyett.A legerősebbet vettem,több márkát is.Megőrülök.3napig bírtam.
2009. dec. 15. 20:51
1 2
 1/11 anonim válasza:
100%

mert az ezek észrevehetetlenül vibrálnak ( lényegében neon cső ) és ez sok ember szemét eléggé irritálja.

próbáld ki a LED-est ( elég drága :S ) vagy a halogént

2009. dec. 15. 20:57
 2/11 anonim válasza:
85%
Nagyon idegesítőek.Most cseréltem ki,de nem bírom.Sötét és idegesítő kékes fénye van :S
2009. dec. 15. 21:01
 3/11 anonim ***** válasza:
97%
Valszeg ez inkább pszichológiai dolog, tudat alatt nem is akarod őket megszokni. De az is lehet, hogy rosszat vettél. Választék az van bőven, még akár olyat is lehet venni, ami infrától az uv-b-ig a teljes látható (és nem látható) spektrumot is lefedi.
2009. dec. 15. 21:07
 4/11 A kérdező kommentje:
Azt hittem velem van baj.Végül is előbb-utóbb muszáj lesz megszokni.Vagy kihoznak valami jobbat.
2009. dec. 15. 21:09
 5/11 anonim válasza:
100%
hát elég sötétek mármint ha eddig normális volt tényleg nehéz megszokni, nekem is. valszeg megszoktad, hogy eddig mindig "kivilágította a szemed" most meg hogy hirtelen átváltottál, tényleg rossz...:/
2009. dec. 15. 21:21
 6/11 anonim válasza:
49%
A Tesco energiatakarékos égőkben törpe kínaik dörzsölnek egy magnéziumdarabot, ettől hideg a fény.
2009. dec. 15. 21:44
 7/11 anonim ***** válasza:
77%
Nekünk cska a konyhában van de én sem szeretem. Ha megteheted, cseréld vissza a régire, ha ennyire nem bírod.
2009. dec. 15. 21:48
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Ne a Wattszámot nézd hanem a kibocsájtott fényáramot Lument!Azt irják egy 100W hagyományos izzó egy 18W kompakt fénycsőnek felel meg!NEM IGAZ!! mert a hagyományos izzó 1230 Lumen fényáramot bocsát ki és ezt csak egy 23W kompakt fénycső adja.KINAIT NE VEGYÉL mert VILLOG!! és nezd meg a színhőmérsékletet is minél sárgásabb legyen annál jobban hasonlítson a hagyományos izzóhoz!
2009. dec. 15. 22:32
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Az ember szemétől is függ, valaki észre sem veszi a különbséget, valakinek meg nagyon feltűnik. Nekem egy éve van kompakt fénycső, de csak most kezdtem észrevenni, hogy néhol mintha sötét lenne. Ennek az az oka, hogy ezek csak bizonyos színtartományokban világítanak, így ha egy olyan tárgy kerül a közeledbe, ami nem esik bele ebbe a tartományba, akkor bizony sötétnek látjuk.

Szerintem még elég kiforratlan technika, és a jövőben javulni fog. Addig is három lehetőséged van: 1. még lehet szerezni sima égőket, abből elraktározol pár évre elegendőt. ;) Addigra biztos, hogy lesz jól használható alternatíva. 2. LED-égőket veszel. Számomra elsőre ezek voltak a legfurábbak, pl. a "melegfehér" LED színe nekem inkább halvány zöldessárgára emlékeztet, de sokkal kellemesebb a szemnek, mint a fénycső, és sokkal fényesebbnek is látszik. Hátrány amellett, hogy drágák, hogy még igen kis fényerejűek. Egy jobb LED-lámpa is csak 300 lumen körüli (kb. 25 wattos sima égőnek megfelelő) fényt biztosít. Viszont alig fogyaszt valamit, és nem megy olyan könnyen tönkre, mitn a kompakt fénycsövek. Végül a 3. megoldás: vannak úgynevezett halogén izzók. Ezek fénye nagyon közel áll a sima izzó fényéhez, viszont csak 30-50% energiát spórolnak meg hozzájuk képest.

2009. dec. 16. 01:44
 10/11 anonim ***** válasza:
0%
Anyád tehet róla:):DD
2010. jan. 15. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!