Miért van az monitoramar ( lcd) be dogom a konektorba 2-3 másospercig megy aztán elmegy a kép, és ha megin bedugom akor ugyan ez fojtatodik?
Meg kellene javíttatni a tápegységét! Régebbi típusoknál az elektrolit kondenzátorok szoktak tönkre menni, amiket olcsón és gyorsan lehet kicserélgetni. Párat már megjavítottam én is...
:)
No igen, néha az inverter is megadja magát, meg a fénycsövek, de a tervezett elavulás miatt a régebbi monitoroknál gyakoribb a táphiba!
Egyébként nem kell mindent elhinni, akár vehetsz új monitort is! De ha kibontod és púpos ELKO-kat találsz benne, akkor én szóltam!
:D
Közben megtaláltam ezt, csak neked:
Persze nem vagyok mindenható, de azért bírom amikor valaki kérdez, aztán meg ő az okosabb!
:(
Tápnál a 400V-s kondi szokott púposodni, ami egy filléres alkatrész. Időnkén a forrasztások is meg szoktak törni (köszönhetően az ólommentes forrasztásnak) de ez is javítható, ha inverternek a trafó szállt el vagy csak menetzárlatos, az már drága alkatrész... a samsungomba 700 forint volt postával. Tehát ha van egy jókezű műszerész ismerős akkor add oda neki a monitort és 1000 forint alatt meg tudja javítani.
Amúgy jó a cikk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!