Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » ATX táp használható labortápnak?

ATX táp használható labortápnak?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A kérdésem annyi lenne, hogy egy labortápként szeretnék használni egy ATX tápot (12 és 5 voltra lenne szükségem). Azon kívül, hogy beröffentem kell-e bármiféle óvintézkedést megtenni, vagy a táp biztonságosan használható egyszerű próba panelen megépített elektronikához?

2014. febr. 11. 10:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Azt csinálsz vele amit akarsz.Kifizetted nem?Hogy én már mennyi mindenre használtam.De amit kérdeztél arra nem.
2014. febr. 11. 10:58
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem. A labortáp tökéletes, sima, szűrt egyenfeszültséget szolgáltat, mindenféle zavarjel, váltakozófeszültségű összetevő nélkül. Na az ATX táp ilyet nem tud.
2014. febr. 11. 11:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Hááát, ha az alaplapokon lévő nem akármilyen érzékeny és bonyolult elektronikának megfelel, ezt én elég garanciának látom.
2014. febr. 11. 15:40
 4/7 anonim ***** válasza:
Az alaplapon lévő érzékeny elektronikáknak helyileg van saját megfelelő szűrése. Egy ATX táp kimenetét szkóppal megnézve biztos hogy nem egy szép egyenes vonalat fogsz látni, amit mondjuk egy labortáp kimenetén. Egy ilyen táp elég zajos, ezzel nem lehet mit kezdeni. Persze meg lehet próbálni minél jobban megszűrni utólag, és akkor használható nagyjából, mint feszültségforrás, de labortápnak nem nevezném. Ha komolyan akarsz foglalkozni a dologgal, érdemesebb összedobni egy labortápot, főleg az áramkorlát miatt.
2014. febr. 11. 15:57
 5/7 A kérdező kommentje:
naja, de még "kicsinek" érzem magam 220-al való szórakozáshoz... :) viszont a digitális ic-knek meg kell az 5v amit usb-ről nem szivesen pótolok, elemről meg megint nem vicces. :(
2014. febr. 11. 16:23
 6/7 anonim válasza:
Ha esetleg még fennál a probléma én ezt a cikket hasznosnak találtam.
2016. aug. 11. 21:24
 7/7 anonim válasza:
2016. aug. 12. 00:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!