Miért ráz a zuhanyzó?
Figyelt kérdés
Mitől lehet az, hogy este zuhanyzáskor ráz a tusoló. A körmömön érzem. Próbáltam a mosdó csaptelepével, az is ráz.
A családban rajtam kívül még a barátnőm érzi. Neki hasát csipkedi a zuhanyzó csöve. Most délután is próbáltam, de most nem csípett meg. Szerintem a bojler árama a ludas, most ugyanis nincs bojler áram. Megtáplálta a bojlert konnektorról, viszont így sem csípett a tusoló...
Mi lehet a gond? Mit csináljak? Villanyszerelőhöz ne küldjetek, mert lényegében én is az vagyok, de nem tudom hol keressem a hibát...
2014. febr. 1. 12:46
1/10 anonim válasza:
Szomszédban is volt ilyen, hívtak vízvezetékszerelőt, az megcsinálta. Ne halogasd, mert ez nem vicc.
2/10 anonim válasza:
Ha villanyszerelő lennél akkor ki tudnád deríteni a hiba forrását!
3/10 anonim válasza:
Nulla és a védővezető felcserélése okozhat ilyet.
4/10 anonim válasza:
A csíp meg a ráz,az azért nem ugyanaz.Potenciálkülönbség van a csaptelep és a föld között,ez egy megfelelő keresztmetszetű vezetékkel áthidalható,ha egyébként minden rendben van a rendszerrel és a vízmelegítővel.
5/10 anonim válasza:
Ez a jelenség akkor szokott előjönni, ha a szennyvízcsőben lerakódás keletkezik és egy távoli földpotenciált hoz be a lakásba. Próbálj meg lefojótisztítót használni, nálam a forróvizes tub.o.flo bevált.
6/10 anonim válasza:
Ez nagyon tipikus tünet akkor, ha valamelyik konnektor rosszul van bekötve és fel van cserélve a nulla és a föld. Ilyenkor ha az adott konnektorba nagy teljesítményű eszközt dugsz, bizsergetni kezd minden, ami a védőföldre van kötve: vízvezetékek, csapok, eszközök fém burkolata, stb, mert megemelkedik a védőföldön a potenciál a tényleges földhöz képest.
7/10 heftyke válasza:
A csövek statikusan is feltöltődhetnek, megoldás: EPH
Ez annyit jelent hogy a csöveket Egységnyi Potenciálra Hozod. Magyarul összekötöd a csöveket vezető anyaggal!
8/10 anonim válasza:
A volt barátomnál ugyanez volt a helyzet, volt egy sebecske a körmömnél,én azon éreztem,hogy furcsán csípkedett.
9/10 anonim válasza:
Egy villanyszerelőnek ezt tudnia kellene!! Add vissza a szakmád!!!
10/10 anonim válasza:
EPH= Egyen (nem egységnyi) Potenciálú Hálózat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!