Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Nem tudom konfigurálni a...

Wolfud kérdése:

Nem tudom konfigurálni a TP-LINK Router a böngészőből, valamit rosszúl csínálok?

Figyelt kérdés

Nos van nekem egy TP_LINK Routerem (pontosabban egy TL-WR720N Ver:1.1) amit nem tudok böngészőből konfigurálni.

Stori:

Igazából hónapok óta gondolkodunk rendes kábel neten, de T-mobil USB-s net van itthon, ami csak az aktuálisan bedugott gépnek nyujt netet, és hát van itthon néhány okos telefon is meg táblagép meg laptopok, de még nem járt le a hűség nyilatkozat, gondoltam, valahogy megosztom a internetet a rutherrel.

Amikor kicsomagoltam, a CD-t nem is használtam, csak a kékbe (vagyis a internet bemenetbe) (de lehet hogy a sárgába ez már nem 100%) a gépet dugtam egy enternet kábelel, aztán áramot neki.

A gép magától elnevezte a Routert a számítógép név alapján (SZÁMÍTÓGÉPNÉV-PC_NETWORK) és generált hozzá véletlen jelszót, amit nyomtatni, és USB-re lehetett másolni.(a op rendszer: Win7)

Aztán bedugtam a gépbe a T-mobile USB-t majd a enternet kábel a Ruter Kék internetbemenet nyílásába raktam, miután áramtalanitottam, a hálózati beálításoknál rámentem a T-mobil netre, majd tulajdonságok --> megosztás --> más hálozatok használhatják ezt a netet és kiválasztottam a Helyi kapcsolatokat. Kikapcsoltam a wi-fit azon a gépen hogy ne zavarjon be.

Meglepődtem, de 10 perc bogarászással, működöt mindenen a wi-fi. Megosztotta a T-mobil netet! Elvoltam ragadtatva magamtól, pedig nem is vagyok informatikus. A böngészőbe átnéztem a beálításokat, és úgyhagytam.

1-2 hónapon át működött, de valamiért ma már nem akarta az igazságot.

Ki-be húzgáltam az áramból nem javúlt a helyzet, ujrainditás után se javult semmit.

Mérges voltam hosszan nyomtam a RESET gombot, nem tudtam hogy ilyenkor mindent gyárira állít vissza.

Úgyan így lépésről lépésre mindent megtettem.

Másik a random jelszót generált, én gondltam, hogy vissza állítom a jelszót.

Hát miután a Windos varázsló bezáródot, kihúztam az áramból, és átcsatlakoztattam a sárga LAN-portba, és beírtam a IP számot amit az utmútatóban megadtak de nem lép be a ruter setup lapjába, azt írja nem jeleníthető meg a lap, pedig múltkor síkerült ugyan így. (192.168.1.1)

Viszont nem csatlakozot most.

Gondoltam biztos a IPcímemet megváltoztatta a gép.

Megnéztema hálózatbeálításoknál ott (192.168.137.1) szereplő IP címmel se működik.

Valamit rosszúl csináltam? Mit tudok ilyenkor tenni?

Vigyem vissza a garancia miatt?

Előre is köszönöm az értelmes válaszokat.

2014. jan. 30. 00:24
 1/1 P.O.C. ***** válasza:

1. A TL-WR720N egy vezetékes internetek megosztására fejlesztett router (pl ADSL, kábel, LAN net, stb). 3G/4G mobilinternet megosztására, külön termékvonal van a TP-Linknél, amikbe van USB port a modemek számára.

[link]

Tehát amiatt nem viheted vissza, mert nem működik mobilnettel. Ez nem rendeltetésszerű használat! Számítógépet nem köthetsz rá csak kliensként, szerverként nem! Neked eddig csak hatalmas mázlid volt, hogy ez így működött.

A routernek pont az a lényege, hogy magától csatlakozzon és ossza meg a netet, hogy ne kelljen még hozzá egy külön számítógépet is üzemeltetni.

2. A TL-WR720N -nek nem 192.168.1.1 az alapértelmezett IP címe, hanem a 192.168.0.1.

Tehát ezzel érheted el a webes admim felületét. Egyébként ha a Windows parancssorába beírod, hogy ipconfig és a végén entert ütsz azonnal kilistázza és az alapértelmezett átjáró lesz a routered aktuális IP címe (ha esetleg már elállítottad volna).

2014. jan. 30. 06:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!