Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Kicsi akkumulátor elemet nem...

Kicsi akkumulátor elemet nem tölti a töltő?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Van két kicsi Varta akksi elemem, ami azt írja, hogy újratölthető, 1000 mAh, 1.2 V, és hogy a töltő: 15 óra, 100 mA.

És nekem van egy töltőm, ami állítható 2.4 V-ra vagy 4.8 V-ra. Mikor először töltöttem vele az elemeket, feltöltötte őket rendesen. Most meg már fél napja benn voltak, és nem töltődtek fel. Ez miért van? A volt eltérés miatt nem tölti? Amikor bedugom először az áramba, akkor egy-két másodpercig jelzi a töltő fénye, hogy tölti, de aztán kialszik. Talán mert amíg nem épül ki a 2.4 V feszültség, addig jó? Ezekkel az elemekkel már semmit sem lehet kezdeni?

De nem értem. Ha nem kompatibilisek, akkor hogy-hogy első alkalommal sikeresen feltöltötte?

Mit javasoltok? Mit kell ilyenkor tenni?

Köszi.

2014. jan. 28. 12:07
 1/2 A kérdező kommentje:
Ezt nem hiszem el... Most meg beraktam a két elemet egymás mellé az első két helyre (mert amúgy 4 hely van), és most állítólag tölti. Szóval csak párosával az 1. 2. illetve négyesével 1. 2. 3. 4. helyen tölt elemeket. De tegnap meg nem így viselkedett, mert akkor meg hiába volt az első két helyen...nem töltött. De lehet, hogy már csak idegeskedem, azért emlékszem így. :)
2014. jan. 28. 12:16
 2/2 anonim válasza:

Lehet, hogy az elemek már nagyon elhasználódtak és már nem tudja rendesen feltölteni.

Nem tudom, mióta van meg az-az elem, de szerintem vegyél másikat!

2014. febr. 18. 18:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!