Mi a neve ennek? SOS

Figyelt kérdés
Az egyik tvnk már kb 10 éves és csak olyan széles csatlakozó van rajta (scart?) de nekem egy 3 végű dugaszt kellene csatlakoztatni (SÁRGA, FEHÉr, PIROS). Van erre csatlakozó és mi a neve?
2009. dec. 3. 09:56
 1/8 anonim ***** válasza:

az AV kábelre gondolsz?

AudioVideó.

kettő az audió, egy pedig a videó belőle.

2009. dec. 3. 10:17
 2/8 anonim ***** válasza:

RCA csatlakozó. És Scart-RCA átalakító kell, hogy be tudd dugni a TV-be :)

Ez már "odavissza" alakít:

[link]

2009. dec. 3. 10:18
 3/8 anonim ***** válasza:
jaaah, átalakító kell. azt hittem a kábel nevét nem tudod.
2009. dec. 3. 10:20
 4/8 anonim válasza:
A boltba annyit mondol, hogy scart-ról szeretnél av fordítót(Jack dugósra) szerintem érteni fogják
2009. dec. 3. 11:22
 5/8 A kérdező kommentje:
Autós dvd lejátszót szeretnék összekötni, annak van az a szines csatlakozója. De a tv-n ilyen nincs, csak az a széles tüskés ( kb 4 cm széles). Bocsi nem értek hozzá.
2009. dec. 3. 11:46
 6/8 anonim ***** válasza:

Ne keverjük már a kérdezőt, és pláne ne tévesszük meg.

Az AV kábel az a kábel, amelyiken az audio és a videojel külön megy. Ebből kifolyólag a Scart kábel is AV kábel...

A Scart fordító jack-re megint teljesen más. Nem igazán használnak jack dugót videora, bár egyes esetekben már láttam. (Pl. GPS-ek esetén). A jack az a fülhallgató dugó. A kérdező pedig a "háromszínű" dugósat kérdezi.

Mint írtam a második válaszban, RCA a kábel neve, a fordítónak pedig Scart-RCA átalakító. De lehet venni olyan kábelt, amelyiknek egyik fele Scart, a másik fele RCA, ekkor nem kell fordítót venni. (Viszont ez utóbbi esetén egy dologra figyelj! A kábel irányára. Ugyanis nem mindegy, hogy a scarton jövő jelet juttatja RCA végre, vagy az RCA-ról jövő jelet küldi scartra! A Scart-RCA kábel közül az lesz BIZTOSAN jó a számodra, amelyiken HAT RCA van, három IN és három OUT jelzéssel.

De ha csak három van rajta, akkor az RCA-nak OUTNAK kell lenni, a Scartnak pedig IN-nek. Az lesz a jó dvd-ről a tv-be.

2009. dec. 3. 14:54
 7/8 A kérdező kommentje:
köszönöm mindenkinek.
2009. dec. 3. 16:11
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem az RCA-nak kell az in-nek lennie? A tévéjén Scart van, vagyis annak kell az outnak lennie.

Vagy tévedek?

2009. dec. 3. 18:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!