Help recseg a biztosíték?!
Figyelt kérdés
nem tudom jó helyre írom-e ,ha nem akkor elnézést, nyáron cserélték a biztosítékot a lakásba erősebbre, na most ahogy megy a mosógép, vagyis amikor megpörgeti a dobot, hangosan recseg a biztosíték, mi baja lehet, kapcsoljam le, vagy végig mehet így a mosás, csak centiről tartok, mert annál lehet jobban megterheli...??? nem a mosógép hibás egyébként hanem a biztosíték csak nem tudom mi?!2014. jan. 15. 17:35
1/7 anonim válasza:
Bizonyára kontakt hibás valahol. Lehet, hogy meglazult egy kötés. A gond csak az, hogy ilyenkor melegszik és akár tüzet is okozhat. Amíg nem látja villanyszerelő, addig ne használj nagy teljesítményű dolgokat: Mosógép, vasaló, hajszárító, hősugárzó, stb...
2/7 A kérdező kommentje:
akkor lekapcsolhatom úgy hogy hozzá érek ? tudom műanyag nem vezeti az áramot de eléggé félek az ilyenektől régi emlékek miatt..?!
2014. jan. 15. 18:10
4/7 anonim válasza:
Minél előbb hívj villanyszerelőt, mielőtt nem lesz baj.
Az is elképzelhető, hogy az egyik alapcsavarja fellazult és az rezeg.
Amikor recsegő hangot hallat kapcsold fel a lámpát- ha a lámpa pislákol akkor a kapcsoló vagy a foglalatában a vezeték kontakt hibás ebben az esetben semmi elektromos dolgot ne használj (esetleg a lámpán kívül) mert a szakadozó hálózati feszültség miatt a elektronikus dolgok (tápegységek) hamar tönkremehetnek.
Biztosíték = kismegszakító?
Ha a kismegszakító zug atoll is lehet mert alul van méretezve a lakás fogyasztásához képest. Túl nagy áramerősség (A) halad át rajta és a benne lévő tekercs hangosan rezeg.
5/7 A kérdező kommentje:
vasárnap jön a villanyszerelő, egyébként ezt erősebbre csinálták tehát szerintem kilazult egyenlőre lekapcsoltam csak így a szobámba sincs áram és hosszabitózhatok
2014. jan. 15. 22:36
6/7 anonim válasza:
mit csináltak végül és mennyibe került?
7/7 A kérdező kommentje:
Kicsereltek a kapcsolot ismeros alltal szoval semmibe
2014. máj. 20. 20:44
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!