Létezik vezeték szaküzlet? (lent)
Olyan, aminek van honlapja is, képekkel és valós árakkal.
Tudom, hogy mit keresek, de mivel nem ismerem mindet, megnézném a választékot.
Igen, attól függ milyen vezetékre gondoltàl.
Híradástechnika vagy villamosság a célterület?
Persze hogy létezik. Csak nem mindegy, milyen vezetéket keresel. Villanyszereléshez, audio-video jelátvitelhez, digitális jelátvitelhez, csirkeólhoz, stb...
Ha szórakoztató elektronikához keresel kábelt, és van pénzed, ajánlom a Kácsa Audiot. Ha nincs, akkor Media Markt. Villanyszerelési áruk, többek között vezetékek forgalmazásával pedig nagyon sok bolt foglalkozik.
"Szereletlen" vezetékeket keresek, több félét.
Nagyobb áramra kellene, tehát ilyen általában csak villanyszerelési boltban van. Csatlakozó megy a végére, tehát nem mindegy a vastagsága. Meg persze az ára :)
"Nagyobb áramra kellene,"
Milyen nagy?
"Csatlakozó megy a végére,"
Milyen csatlakozó?
"tehát nem mindegy a vastagsága"
Akkor milyen vastagat keresel?
"Meg persze az ára"
És mennyid van rá?
Esetleg hajlékony vagy merev?
Mire használnád?
Milyen feszültségszint?
Írd le a konkrét igényeket.
Megjegyzem, a vezeték keresztmetszete nem a rászerelt csatlakozótól függ, hanem a várhatóan legmagasabb átfolyó áram nagyságától. Egy 10 amperrel terhelhető 1,5mm^2-es vezetéket, nem rakhatsz be egy 30 amperes körbe, csupán azért, mert a csatlakozó amit te rá akarsz rakni, 1,5-ösre jó. Oda meg kell venni a 4mm^2-es vezetéket, és venni rá olyan csatlakozót a végére, ami arra való.
Nem tudom mit akarsz rárakni, érvéghüvely, stekker, vagy valamilyen saru (szemes, biztonsági, villás), azt sem tudom merev vagy sodort vezetékről van-e szó. Merevre nem nyomkodunk sarut, érvéget, miegymást. Mit akarsz bekötni egyáltalán. Hova, mekkora feszültségre, létezik normál 600-750 voltos szigetelésű, van ezer voltos, vagy több kilovoltos szigetelésű, halogénmentes, tűzálló, attól is függ milyen frekvenciára, figyelembe kell-e venni a skin hatást, kell-e árnyékolni, stb...
Semmi érdembeni infót nem írtál le, ami alapján tudunk segíteni. Ennyi erővel írhatnám a triplán árnyékolt, ezüst vezetőből sodort, százezer, vagy millió ft-os méter árú hiend hangsugárzó kábeltől kezdve a 3 kilovoltos szigetelésű 0,5-ös alu vezetéket is.
XLR-t rá tudsz forrasztani 2,5 vagy akár 4-es vezetékre is.
Vegyél 1 vagy 1,5-ös vezetéket. Nem kell ezt túlbonyolítani, igazából nem is értem most konkrétan mi a kérdés...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!