Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy számítógép vagy laptop...

Egy számítógép vagy laptop romlásának okai mi lehetnek? Egy számítógép kibírhat megközelítőleg akár 100 évet is? De vajon mi lehet az ami időleges?

Figyelt kérdés

Nagyon sokat gondolkoztam azon ,hogy miért romlanak el az összes elektronikus gépek .

Mert gondolom , hogy ez nem tőlem függ !

Gondolom valami az alaplapon lévő kondenzátorok , tranzisztorok ,de ezen mi mehet tönkre ?

Nem értem !

Nem értem !

Nem értem !

Nem értem !

2014. jan. 6. 12:27
 1/7 anonim ***** válasza:

A kondenzátor pl. kiszáradhat, a forrasztási pont is gyengülhet és van a tervezett elavulás mint a villanykörtéknél.

[link]

2014. jan. 6. 12:38
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
A számítógép ugye egy bináris eszköz, vagyis legfőképp "1" és "0" bitekkel operál, és ez minden bajnak a forrása. Ugyanis, amikor a számítógép adatkábeleiben az "1" bit kerül továbbításra, az a hegyes csúcsával felsérti belülről a kábelt, ami előbb utóbb így kilukad.
2014. jan. 6. 12:39
 3/7 anonim ***** válasza:
A másik fő hibaforrás a mechanikus alkatrészek (winyó,venti...) elhalálozása, ami miatt sérül a proci, memória, softver...
2014. jan. 6. 14:05
 4/7 anonim ***** válasza:

a mostani olcsó laptopoknak főleg a gyenge hűtés a baja, ami előbb utóbb kinyírja az alaplapot és a merevlemezt sem kíméli.

Az asztali gépet pedig a gyenge minőségű tápegység ölhet meg, a merevlemez sem örökéletű, a forrasztás pedig idővel elenged

2014. jan. 6. 14:39
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen köszönök minden választ ,és egyetértek, de ha már így vagyunk ezzel, akkor képes lenne az ember készíteni egy olyan számítógépet amely nem megy tönkre soha ?
2014. jan. 7. 01:02
 6/7 anonim ***** válasza:

igaz hogy drágán, de van olyan amelyik majdnem elpusztíthatatlan.

[link]

Gazdaságilag nem éri meg örökké tartó dolgot készíteni mert akkor nagyon keveset tudnának eladni belőle, ami még a mostaninál is nagyobb munkanélküliséghez vezetne.

2014. jan. 7. 13:00
 7/7 A kérdező kommentje:
Háát nagy kár.. Mivel ezt az üzletekben nem nagyon látni, h "vigyázz tervezett romlás" van beletervezve a gépekbe .. :D
2014. aug. 21. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!