Miért nem működik a kapcsolásom normálisan mozgásérzékelővel?
Helló mindenkinek !
A segítségetek kérném tőletek, még pedig..
Van egy mozgás érzékelőm a napokba szereltem fel, a probléma az van vele, hogy egy váltó kapcsolóval csináltam azt, ha le van kapcsolva akkor a mozgásérzékelővel működik a világítás, de csak éjszaka.
Ha pedig fel van kapcsolva akkor meg állandóan világít. A probléma az van vele, hogy ha felkapcsolom akkor világít, de ha le akkor meg nem kapcsol le, olyan mint ha a mozgásérzékelőnek a reléje "öntartásba" lenne ! De van amikor nem csinálja ezt! Szerintetek mi lehet a probléma ?
Öreg lenne már a mozgásérzékelő ?
Van olyan, hogy nem enged el a relé, mit ha összeragadna ?
Köszönöm előre is a válaszokat tőletek !
Csak találgatni tudok..
Talán nem fázishelyesen kötötted be.
Öreg mozgás érzékelő esetleg már nem olyan érzékeny de nem valószinű hogy beragadna 10a tud kapcsolni a kis relé benne álltalában.
kipróbálnám kapcsoló nélkülugy is ezt csinálja e.
Én igy kötném be nem tudom te hogy csináltad?
Persze a mozgásérzékelő bekapcsolása során itt is világitani fog a beállitott világitási időig utána autómatikus lessz.
Köszönöm szépen, hogy vissza írtál !
Megnéztem a rajzod, tök ugyan úgy csináltad mint én :)
De van amikor a kapcsoló nélkül is ezt csinálja, most úgy működik, hogy ha felkapcsolom akkor világít és később lekapcsol. Ez eddig jó, de van amikor folyamatosan.
Szétszedtem, a relé főérintkezője 5A tudd kapcsolni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!