Mac Audio MPExcusive 2.13 ill.13.2-ről vélemények?
a kettő közül egyértelműen 2.13, de én nem vennék ilyen olcsó mac audiót,sőt eleve mac audió szettet sem.
csak 13cm es jöhet szóba?
átalakítás nélkül igen, én megvettem mindkettőt, de a régi szett jobban szólt és azoknak a márkajelzés sem volt rajtuk. Lehet megy vissza előre a régi, csipogóval együtt, halkan nem probléma, de nagyon nem vagyok megelégedve.
milyet érdemes vennem ami erőteljesebben és tisztán szól?
Később egy kisebb szubcső is tervben van.
ehez hogy ajánlani tudjak, kéne hogy milyen a fejegység,lessz e az elsõszett erõsítõvel hatva, vagy már most is úgy van?
milyen zenei stílust hallgatsz leginkább?
másik pedig hogy mennyit szánná rá?
szubcsovet én nem ajánlom,nem hiába ne terjedtek el,a láda jobb.
ja és ha át tudod alakítani akkor jó lenne mert a 13asok képtelenek normélis mélyközepet adni,egyszerûen túl kicsi a membrán felületük,alacsonyabb frekvencián elvész a hangjuk.
kellene az a 16,5os szett hogy jó legyen a végeredmény.
jelenleg 4*40W os fejegység van, 2 pár rca, ABM 'márkájú' készülék. (ezt tervezem "Pioneer DEH-X3500UI")
nincs erősítő.
ma ajánlottak egy híradástechnikai boltban SAL orange 13 cm es 200W komponens szettet (csipogókkal) hangváltóval. 16000ft-ért, de nem hallottam jókat a SAL-ról. Az eladó meri ajánlani, de hát abból él ha eladja.
első szettre 20ezer alatti árban gondolkozok, hátsó mac audio szerintem marad egy ideig, meg vmi kisebb teljesítményű mélynyomót, ami kis helyet foglal a megane-ba és a pioneer ről majd meg lehet hajtani azt írják 2ohm os mélyet tud hajtani erősítő nélkül
na így már oké,van mire alapozni mert hasonló tudást kell mindegyikből össze rakni nincs értelme olcsó fejhez hi-end minőségű első szett és fordítva is igaz.
a tervezett pio fej nem lesz egy minőségi darab én a helyedben használtan nézegetnék 25 körül,annyiért már kapsz jó minőségűt is mert nagyon olcsón mennek a használt cuccok.
ehhez a fejhez simán jó lesz ez az első szett.
ha ezt soknak találod akkor esetleg még az STC verzió.
az akció időtartalmával ne foglalkozz,ha lejár az idő ismét elindul a számláló a tutihifin.
a sal márkát felejtsd el,az nagyon alja kategória.
mindenképpen szükség lenne egy 4csatornás erősítőre.
mondom miért.
ha nincs erősítő hanem fejről hajtod az első szettet akkor alig adsz rá hangerőt és már torzítani fog.
ha nincs erősítő akkor eleve nem tud szépen szólni,a jó erősítő sokat javít a dolgon.
a fejről hajtható passzív ládát már most kiverheted a fejedből,nem fog menni,sz ar lesz.
a fejek teljesítménye nem valós adat,az igaz teljesítmény 4x10 4x20watt közt lehet.
használtan veszel egy 4csatornásat /én 20ért vettem magnat rx44et ami egy kiemelkedő magnat márkájú erősítő mert más gyártótól van a belseje/
ha veszel egy ilyet már lesz bőven kakaód,és simán hajtja a ládát is és az első szettet is.
a hátsó mac-eket majd ki kell kötni,minőségi autóhifi nincs úgy ha hátulról is jön mély közép hang.
az ajtókat majd a közeljövőben szigeteled ki,főleg így hogy csak 13cmesek mennek be.
meg szünteti a rezonanciát is valamint mivel az ajtó a hangszóró ládája így jó környezet kell neki teremteni,a vékony fém lemez nem az.
öntapadós bitumenlap kell,a két első ajtó megvan kb 5500-6000ft ból és egyből sokkal jobb lesz a mély közép hang is.
kábelnek ez bőven jó lesz,a mélynek nem árt majd ennek a 2x2,5mm2es verziója.
egyenlőre ennyi,majd írj hogy mit szólsz hozzájuk,lesz e valami változtatás stb.
Köszönöm a segítséget! Akkor a legelső dolog egy 4 csatornás erősítő lesz. utána a bitumenlap, és a többi.
ez a kicx komponens szimpatikus.
Rendben, köszönöm!
Majd írok a fejleményekről
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!