Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Megtudhatják hol lakom?

Megtudhatják hol lakom?

Figyelt kérdés

Pl. ha az otp bank honlapján belépek a netbankba vagyha forumon feltöltök egy képet vagy a vaterára egy terméket (ott is a gépemröl képet töltök fel ) ez alatján utolag le tudnak nyomozni hol lakom ?

És ha igen ez legális nekik vagy ez hogy is van ?

2009. nov. 26. 11:55
 1/5 A kérdező kommentje:
Meg ha msn -en beszélek ott is letudnak pontosan nyomozni akivel beszélek hogy hol lakom ? honnan jön a jel vagy vmi ?
2009. nov. 26. 11:58
 2/5 anonim ***** válasza:

Magánszemély vagy cég alapesetben nem tud visszanyomozni, de ha illegális dologot csinálsz, és feljelenetenek a rendőrségen, nő ők már vissza tudnak nyomozni, feltéve, ha ezellen te előre nem tettél lépéseket (pl ip cím elrejtése).

Illegálisan is vissza lehet nyomozni, de ezt a cégek nemigen szokták alkalmazni, inkább egyén felhasználókra jellemző (akiket nem érdekel az illegalitás), pl msn-en. Nyilván ez is akkor működik, ha a másik kellőképp ért ehhez, vagyis átlag felhasználó nem fogja tudni csak úgy feltörni a géped.

2009. nov. 26. 12:07
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszi , tehát akkor nem az van hogy felmegyek azaz feltöltök egy képet valahova és máris nyomot hagyok amin letudnak nyomozni hol vagyok meg stb... csak mert láttan olyan oldalakat ahol mindig vannak ilyenek hogy pl: forro lányok halásztelek srtb... szoval itt megtudják valahogyan hol lakom ez kronkrétan egy torrent oldal de csak egyszer voltam rajta és semmi regisztrácios gondolom veled/veletek is volt már ilyen, ez mért van ?
2009. nov. 26. 12:11
 4/5 anonim ***** válasza:

Az IP címed alapján elég jól behatárolhgató, hogy nagyjából hol laksz (melyik városban). Ha forró oldalakra tévedsz, észreveheted, hogy olyan lányokat kínálnak neked, pl, akik a te városodban, vagy ahhoz közel laknak.

Ha bűncselekmény gyanúja merül fel (pl pedofília), akkor hivatalos engedéllyel mindent kinyomozhatnak rólad: ki vagy, hol laksz, mikor mit néztél illetve töltöttél le, és ezeket bizonyítékként is felhasználhatják ellened.

A hétköznapi épetben azonban nem kell félned attól, hogy ha mondjuk msn-ezel, akkor egy másik felhasználó ki tudja nyomozni a lakcímedet.

2009. nov. 26. 12:18
 5/5 A kérdező kommentje:
Én semmi rosszat nem csinálok neten meg nem vagyok pedofil meg ilyenek :) csak torrent oldalnál voltak ilyenek és felmerült bennem a gyanu hogy pl ha msn enezek nehogy valaki lenyomozon nekem.
2009. nov. 26. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!