Áramtalanítani kell az egész lakást? Ti hogy csináljátok?
kiégett a plafonon lévő lámpából a körte. most az egész házat áramtalanítani kell vagy elég ha lekapcsolom a villanykapcsolót?
csak mert asztali lámpát kihúzom a konnektorból és kicserélem, de faliból még nem cseréltem sosem
Biztosítékot nem árt lecsapni. A kapcsoló nem 100%.
De ha nem teszed, akkor is csak az üvegburát fogd meg, ne nyúlkálj a foglalatban. Ne az ujjaddal célozz bele!
Én csak a villanykapcsolót szoktam lekapcsolni.
És persze nem nyúlkálni a foglalatban! Fő a biztonság.
Én még nem hallottam arról, hogy valaki egy izzócsere miatt totál áramtalanítana, de ha parázol, akkor nyomd ki a főkapcsolót.
"Én még nem hallottam arról, hogy valaki egy izzócsere miatt totál áramtalanítana"
Most hallhatsz, így ezt többé nem mondhatod.
Villanyszerelő vagyok és éppen egy hete az otthoni lámpából akartam cserélni, szét is tört a kezemben.
Nem az számít hány izzót cseréltél gond nélkül, hanem az az egy amivel ha gond van veszélyes lehet rád nézve.
Sajnos máig is sok helyen tapasztalom hogy a kapcsoló a nullát és nem a fázist szakítja, a fázis pedig nem a talp, hanem az oldalérintkezőbe van szintén meglepő gyakorisággal.
Szóval válasszuk ketté a nemtörődömséget és a biztonságot.
Ha lekapcsolod a kismegszakítót, nem érhet baleset (bár egy helyen jártam úgy hogy 2 kismegszakítót kötött párhuzamosan a paraszt, mert eggyel a mosógép nem ment).
Villszer
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!