Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Áramtalanítani kell az egész...

Áramtalanítani kell az egész lakást? Ti hogy csináljátok?

Figyelt kérdés

kiégett a plafonon lévő lámpából a körte. most az egész házat áramtalanítani kell vagy elég ha lekapcsolom a villanykapcsolót?

csak mert asztali lámpát kihúzom a konnektorból és kicserélem, de faliból még nem cseréltem sosem

2013. dec. 20. 17:11
 1/7 anonim válasza:
Én már sokszor cseréltem és mindig csak lekapcsoltam a villanykapcsolót(vagy még azt se :D)
2013. dec. 20. 17:16
 2/7 A kérdező kommentje:
igen közben írtak villanyszerelők is, hogy ki sem kapcsolják csak cserélik..:S jó csak én meg f.sok az ilyenektől
2013. dec. 20. 17:16
 3/7 anonim ***** válasza:

Biztosítékot nem árt lecsapni. A kapcsoló nem 100%.

De ha nem teszed, akkor is csak az üvegburát fogd meg, ne nyúlkálj a foglalatban. Ne az ujjaddal célozz bele!

2013. dec. 20. 17:20
 4/7 anonim ***** válasza:
Kapcsold le a biztonság kedvéért a lámpát, és úgy cseréld ki az égőt. A villanyszerelők lehet nem kapcsolják le, de ők mégiscsak "profik" hiszen több száz villany körtét cseréltek már..Rutinosak, te nem vagy az.
2013. dec. 20. 17:22
 5/7 anonim ***** válasza:

Én csak a villanykapcsolót szoktam lekapcsolni.

És persze nem nyúlkálni a foglalatban! Fő a biztonság.

Én még nem hallottam arról, hogy valaki egy izzócsere miatt totál áramtalanítana, de ha parázol, akkor nyomd ki a főkapcsolót.

2013. dec. 20. 17:23
 6/7 anonim ***** válasza:

"Én még nem hallottam arról, hogy valaki egy izzócsere miatt totál áramtalanítana"

Most hallhatsz, így ezt többé nem mondhatod.

Villanyszerelő vagyok és éppen egy hete az otthoni lámpából akartam cserélni, szét is tört a kezemben.

Nem az számít hány izzót cseréltél gond nélkül, hanem az az egy amivel ha gond van veszélyes lehet rád nézve.

Sajnos máig is sok helyen tapasztalom hogy a kapcsoló a nullát és nem a fázist szakítja, a fázis pedig nem a talp, hanem az oldalérintkezőbe van szintén meglepő gyakorisággal.

Szóval válasszuk ketté a nemtörődömséget és a biztonságot.

Ha lekapcsolod a kismegszakítót, nem érhet baleset (bár egy helyen jártam úgy hogy 2 kismegszakítót kötött párhuzamosan a paraszt, mert eggyel a mosógép nem ment).

Villszer

2014. jan. 8. 08:49
 7/7 anonim ***** válasza:
Kedves Villszer, köszi a leírást, akkor ezentúl áramtalanítok :)
2014. jan. 9. 02:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!