Mennyire károsodott az erősítőm?
Figyelt kérdés
Egy Ágota DS 1200-as végfokra kapcsoltam 50hz-es szinuszjelet de úgy hogy nem volt rajta hangfal és mértem a feszültségét /ezzel a kivezérlésjelzőt próbáltam kiszámoltam hogy hány watt-nál villan meg 8 ohm-on/. A kivezérlés jelzőn 0 db-en 62 volt-ot mértem de nem kapcsoltam le kicsit rajtam maradt fél percig. Majd olyan hangot hallottam, mintha elment volna benne valami és a szagát is éreztem. Mivel egy Mosfet-es példányról van szó nagyon megijedtem és rögtön leállítottam. Szétszereltem megláttam hogy egy ellenálásról égett le a burkolat és hogy pár olvadó biztosíték is leoldott. Csodálkoztam mert nem volt áramerősség, csak feszültség és azok a fet-ek 200 V-ot bírnak.2013. dec. 19. 19:08
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!