Valahogyan újra lehet "építeni" a leégett led-es
gyertyát?
Figyelt kérdés
2013. dec. 12. 18:06
1/5 anonim válasza:
leégett? uhh az igen:D ird le bővebben hogy néz ki és hogyann világított, esetleg képet rólla, ha tudok segíttek megépíteni
2013. dec. 12. 22:08
2/5 anonim válasza:
Ezekben általában három sorba kötött elem van, és egy led. Sajnos nem sima led, benne van a vezérlőáramkör is, ami a pislákolásért felel. Külföldről lehet rendelni ilyen ledet, de olcsóbb egy másik mécsest venni.
Szerencsés esetben a vezérlőáramkör külön van, és még épp is, akkor csak egy sárga ledet kell ráforrasztani.
2013. dec. 13. 11:06
3/5 A kérdező kommentje:
Leegett, ertsd: elfogyott belole a viasz. A szinvaltos gyertyakrol beszelek, air wick markaju a legutobbi. A gyertya legaljan van egy kis kutyu az vilagitott benne a feny hatasara, ha meggyujtottam a kanocot. Nem tudom, vezette-e valami a fenyt (ugy olvastam, fenyre mukodik, nem hore) a gyertya aljaig ebbe a kis izebe, ha igen, az elolvadt a kanoccal egyutt. Ha jol emlekszem, a kanoc mellett latszott egy fekete kis potty. Szoval az a kerdes, hogy lehetne ujra mukodesbe hozni ezt a kis izet. Ha egyszeruen leontom viasszal, az gondolom nem mukodik
2013. dec. 13. 11:59
4/5 anonim válasza:
Tudom melyikre gondolsz. Általában mire leég a gyertya, kimerül az elem is. ráadásul van benne valami fényvezető, olyan mintha üvegcső lenne, de nem az, mert elolvad (talán egy vékony zselégyertya oszlop.
Szóval hogy újra működésbe hozd, ki kell olvasztani, kicserélni az elemet. Kanócot rakni bele a fényérzékelőnél egy hurkapálcát ledugni, kiönteni viasszal, ha megszilárdult kihúzni a hurkapálcát, és kiönteni zselégyertyával. Így elméletileg újra működhet. Nem tudom, megéri e a sok macerát.
2013. dec. 13. 16:47
5/5 A kérdező kommentje:
Még működnek. Annyira nem nagy macera, ahhoz képest, mennyire dràga egy új, és én mennyire bírom. :) ki fogom próbálbi zselével ez nem jutott eszembe. Köszönöm az ötletet! :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!