Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Rá akarom kötni a házat az...

Rá akarom kötni a házat az internetre, merre induljak?

Figyelt kérdés

Mielőtt hülyének néztek: van internet elérésem itthon :)

A lényeg, hogy egy olyan rendszert szeretnék, ami áll egy kis PC-ből meg egy csomó érzékelőből és egy (akár általam írt, usb-t vagy párhuzamos portot vezérlő) programból, ami akár emailben, akár egy weboldalon keresztül megír nekem olyan dolgokat, hogy pl. kinyílt a bejárati ajtó, ég a fürdőben a villany, mozgás a konyhában, stb. Esetleg később kötnék rá vezetékes vagy vezeték nélküli kamerát, egy mobiltelefont, hogy ha kiesik a vezetékes net, akkor is tudjon figyelmeztetni, kapcsolókat, amik világítást kapcsolnak, ilyesmik.

És a kérdés: merre induljak? Milyen weboldalakat, fórumokat ajánlotok ilyen témában? Mert amit a google kiad, azok 3-4 évesek és fele már nem működik vagy nem aktuális.

2013. nov. 14. 16:16
 1/5 anonim ***** válasza:

Ez veszélyes dolog mert a csúnya gonosz hackerek feltörik a rendszered és kukkolni fognak :))

A viccet félretéve, microcontrollerekkel meg lehet oldani, amihez kell tudjál programozni, ezen kell elinduljál.

Bővebben sajnos nem ismerem a témát

2013. nov. 14. 16:27
 2/5 A kérdező kommentje:
Azt kihagytam, hogy nem tudok forrasztani meg nem tudom, mi az az IC meg kondenzátor és mire való a relé, és idő hiányában nem is akarom megtanulni, tehát ezeket kihagynám a rendszerből. Villanyszerelési ismereteim addig terjednek, hogy egy konnektort vagy villanykapcsolót be tudok kötni.
2013. nov. 14. 17:20
 3/5 anonim ***** válasza:
Akkor csak az marad hogy megveszed készen
2013. nov. 14. 17:40
 4/5 anonim ***** válasza:

Erre a feladatra én PLC-t tudnék elképzelni. Érdemes lenne ebbe az irányba elindulni, és ehhez tudással is fel kell vértezned magad. Ha már tudsz PLC-t programozni, onnan pikk-pakk megvan. Persze alapvető tudásra szükséged lesz

[link]

Érdemes egyébként a hobbielektronika fórumot olvasni, sokat megtudhatsz.

Kezdetben pedig keress IP érzékelőket. Pl ip-s hőmérő biztosan van, elég csak a routerre kapcsolni, és kész.

2013. nov. 14. 18:23
 5/5 Karesz6969 ***** válasza:
100%

Jók amik itt elhangzottak, de bizonyára neked nem sokat mond és sem időd sem kedved képezni magad ebben az irányban..

Írd össze mit szeretnél, mi hogyan, milyen feltételekkel működjön és keress valakit, kérj árajánlatot pl. a [link] oldalon.

2013. nov. 15. 15:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!