Hogy hívják azt a fajta kapcsolót ami csak benyomáskor zárja az áramkört?
nyomókapcsoló (nyomásra zár), de nem ilyet használnak(ugynis ezt teljesen be kell nyomni, hoyg zárjon), hanem
olyan kell, ami az 1-2 mm benyomástól már kapcsol(zárja az áramkört). Ehhez 2 dolog kell: 1. nyomókapcsoló alapból zárt(nyomásra nyit) 2. egy inverter ami az 1. kapcsoló kimenetét fordítja meg.
Te magad írtad le: nyomógomb!
Első válaszoló:
Köszönöm a választ!
Tehát ez az invertáló kapcsolás, megnéztem a kapcsolását már értem. Lehet kapni ilyen invertert vagy lehet kapni inverteres kapcsolót? Vagy hogy tudnám megoldani?
#1-nek:
Kerékpár féklámpához inverteres kapcsoló?
Nem bonyolítod túl a dolgot?
Egy mikrókapcsoló már 1-2 mm. nyomásra átpattan!
#5-nek:
Az is megfelelő, sőt egyszerűbb is :) . Én a nyomógombos verzióra írtam le a megvalósítást.
Mikrokapcsolót oda aplikálod a kék pofák felett lévő rövid bovden szakaszhoz, a mikrokapcsoló karját (mert ugye csak olyant illdomos venni) meg a bovdenhez rögzíted! Ahogy meghúzod a fék kart, értelemszerűen mozdul a bovden is, ez olyan folyamatot hoz létre a kapcsoló belsejéen, hogy zárja az érintkezőt. ;) Ennek hatására a világítótested, nagy fénnyel működni kezd. :) Nekem tökéletesen működik! :)
Üdv!
Én
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!