Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Létezik olyan baby akku ami...

Létezik olyan baby akku ami nem 1,2 hanem 1,5voltos? Van egy rúd lámpám amibe ilyen összeszerelt akku van. Így néz ki:

Figyelt kérdés
[link] jpg? Time=1383340516 4db tölthető baby elemmel szeretném helyettesíteni. Az akkum 6V 3,5Ah. Vagy jó az 1,2baby akku8 is csak nagy miliamperes legyen?
2013. nov. 10. 18:19
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Most nézem, ha csak 1800mh.eset veszek a baby akkuból akkor is 7amper felett jön ki a négy darabnál. EZ nem gond?
2013. nov. 10. 19:02
 2/11 anonim ***** válasza:

Egyre gyanúsabb, hogy halvány gőzöd sincs az akkukról :)l.

Milyen lámpába lesz pontosan, mekkora a tápfeszültség-igénye, áramfelvétele? (az nem válasz, hogy "fekete ledes meglájt")

Szép sorban tegyük tisztába a dolgokat:

-A hivatkozott akku jó nagy fika, ha csak 1800 mAh 4/5 baby ( 4/5 C ) méretben, ennél már a ceruza ( AA ) akkuk is másfélszer többet tudnak. Ne vedd meg, valószínűleg valami legalja vacak. Egy normális 4/5 C-méretű NiMH akku legalább 3000, de inkább 3500 mAh. Menj el egy profi akkushoz, és ponthegesztess össze egy pakkot magadnak, olyan lesz mint a képen, még zsugorfóliába is behúzzák.

Külföldi webáruházakban is megtalálható 20 dolcsi körül:

[link]

A magyarországi maglite weblapon is megtaláltam, "kicsit" drágábban:

[link]

(válaszom eleje tárgytalan, megvan a lámpád pontos típusa, ha az RE4019-ről van szó)

-Ha akkukat vagy elemeket sorba kötsz, akkor a feszültségük összeadódik, és ennyi. A képen 5 cellás pakk van, az 6V. Kereskedelmi forgalomban kapható cellákból ekkora méretben 4 fér el, az 4,8V. Az áram (pontosabban a kapacitás) nem adódik össze, és a kimenő áramerősség is a terheléstől függ... az meg annyi, amennyi.

-Mivel a lámpád izzós, kéne neki az a 6V, 4,8 V-ról csak 60% lenne a fényerő. LEDes lámpánál más lenne a helyzet, ott a lámpafejbe épített inverter állít elő egy stabil áramerősséget (nem feszültséget) a ledeknek, az akku feszültségétől gyakorlatilag függetlenül, szinte a teljes lemerülésig tudja tartani a fényerőt.

Konklúzió: vagy rendeld be külföldről, még vámmal áfával is olcsóbb lesz mint itthon, vagy slattyogj el az Ungvár utcába az Audaxtrade-be, és vedd meg.

AMúgy korrekt cég, tényleg működik náluk az örök garancia.

2013. nov. 10. 19:39
 3/11 A kérdező kommentje:

Uhh tényleg nem vágom.

Amit tudok. Izzó 6V 10W G4 foglalattal.

Van egy erősebb állás és egy gyengébb a lámpán.

Akku ránézésre ugyanez mint a maglite.s csak fóliába van és három vezeték jön belölle, mikor beledugom a lámpába akkor dugom össze.

Lámpa: [link]

Tehát nem tudom ezt az akkut összerakni baby akkukból úgy hogy használható is lenne?

Ha már ennyire otthon vagy a témában, nem tudod véletlenül, hogy külön foncsort lehet-e venni lámpákhoz, illetve hol?

2013. nov. 10. 20:08
 4/11 A kérdező kommentje:
Nekem a méret pont baby akku lenne jó.
2013. nov. 10. 20:09
 5/11 A kérdező kommentje:
Pontosabban 4 db baby akku.
2013. nov. 10. 20:10
 6/11 anonim ***** válasza:

De mint írtam, a 4,8V-os 4 cellás pakkal a 6 voltos izzó elég gyengén világítana.

A lámpa meg valami olcsó Maglite másolat. Az már rossz jel, hogy az akkuból 3 vezeték jön ki, mert azt is jelentheti, hogy a csökkentett fényerejű állásnál egyszerűen 5 helyett 3 cellát kapcsolnak az izzóra, és emiatt az akku sokkal hamarabb tönkremegy. Vagy ez a három cella, a túlmerítés miatt, vagy a maradék kettő, azért mert rendszeresen túltöltődik (ha a másik három cella lemerülése után töltik). Persze ez csak akkor igaz, ha sokat használják kisebb fényerőn.

Fogalmam sincs hol lehetne foncsort szerezni.

Ha Maglite lenne, tudnám... de ez nem az.

Ha értenél hozzá, azt mondanám, alakítsd át ledesre, de így nem javasolhatok ilyet. Akkor a mostani akku helyére beférne egy 3 cellás pakk + egy cella helyére egy inverter, ami a ledet hajtaná. 12 voltos kivitelben a sok gagyi mellett lehet kapni használható fényerejű g4 foglalatú ledeket is.

2013. nov. 10. 22:23
 7/11 A kérdező kommentje:

AZ annya, így oldották megy a csökkentett fény erőt...

Akkor ezért három érintkezős a töltő is?

Itt a képen amibe bele lehet pattintani az egyben a töltője is és három kis érintkező van: [link]

Amúgy nem olcsó lámpa 10éve vette ismerősöm emléxem akkor drágább volt mint a tölthető maglite. Cseszek rá, hogy nem fér bele négy db. baby csinálok hozzá valami 5-6centis toldót.. Azt gondolom, hogy ehhez speciel nem lehet foncsort kapni, de arra gondoltam, hogy valami más is jó hozzá, zoommolni lehet.

2013. nov. 11. 11:13
 8/11 A kérdező kommentje:

Megbontottam egy helyre megy kettő vezeték. Talán a töltés miatt három vezetékes?

[link]

[link]

2013. nov. 11. 14:12
 9/11 anonim ***** válasza:

A fotó alapján tévedtem. Nem a cellákat kapcsolgatásával változtatják a fényerőt. A harmadik szál egy hőérzékelő, gondolom a töltés leállításához kell. (egyszerű, de kellően nagy töltőáram esetén megbízható módszer, amikor elkezd erősebben melegedni, kész van a töltés)

A legelsőkép, amit mutattál még a legelején, az tévesztett meg, az az akku nem teljes C-méretű cellákból áll.

Amit magad fotóztál, abból látszik, hogy rendes C méret. Ha tönkrement, így ahogy van küldd el postán egy akkushoz (ha nem pesti vagy), kicseréli a cellákat, visszaköti úgy ahogy volt a hőérzékelőt is.

Őket tudom ajánlani, jó cellák, minőségi munka:

[link]

2013. nov. 11. 21:08
 10/11 A kérdező kommentje:

Köszi a tippet. Amúgy én is hiába tapogatóztam mert a baby elem vagy akku nagyobb mint ez ki kéne maratnom a lámpából, hogy beleférjen. Akkor már akár D is mehetne bele: [link] (ezt még akkor csinálhatták mikor nem érdekelt senkit, hogy minél kisebb méretü legyen egy lámpa)

A töltőjét is lefotóztam, elég sok anyag van bent. Pedig aztán ezt előbb még 12V. ra kell dugni: [link]

[link]

[link]

Talán az ilyet mondják kapcsolóüzemü tápnak?

2013. nov. 12. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!