Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ha van egy 220v-os,50W-os...

Ha van egy 220v-os,50W-os vmotorom, hogy tudom mondjuk 3 sebesslgfokozatúra megcsinálni?

Figyelt kérdés

A három állású kapcsoló az tiszta. Ellenállás? Trafó? Szóval voltot vagy áramerősséget kell szabályozni?

És ha mondjuk áramerősséget, akkor, hogy számolom ki mekkora ellenállás kell neki?

#ventilátor #áramerő
2013. nov. 3. 11:51
 1/4 anonim ***** válasza:

Feltételezem, ez egy univerzális kefés motor.

Akkor, mint a hajszárítóknál, beteszel egy soros diódát, lesz egy alacsonyabb fordulatod, ez még terhelhető is..

Ha mér ehhez beteszel egy ellenállást, akkor még lassabb lesz, de terhelésre erősen csökkenni fog a fordulatszám.

Értéke? Először mérni kéne, utána lehet valamit számolni.

DE 230V-n INKÁBB NE MÉREGESS! MERT NEM BIZTOS? HOGY KÖZÖLNI TUDOD AZ EREDMÉNYT!!!!

2013. nov. 3. 11:59
 2/4 anonim ***** válasza:
Ha meg segédfázisod aszinkron motor, akkor hiába trükközöl ellenállásokkal, diódával, annak annyi a fordulatszáma, amennyi.
2013. nov. 3. 12:27
 3/4 A kérdező kommentje:

Na most a válaszaitokat olvasva, bevallom kicsit butának érzem magam... Egy kicsi köszörűgép motor lenne a jelölt(bár van itthon több motorom is), tettem rá ventilátor lapátokat és eléggé jól muzsikál, plafonba épített füstelszívó lenne belőle!

De örülnék ha lehetne kicsit állítani a fordulatszámát!

Az 50w-ot csak példának hoztam fel, hogy abból ki tudok-e számolni valamit...

Most így egy ötletként, ha egy hajszárítót szétszedek és kihelyettesítem a motort benne, akkor az működhet?

Ha mondjuk a motor amit belerakok, az ugyanolyan teljesítményű mint az előző ami benne volt?

Köszönöm a válaszokat! :)

2013. nov. 3. 18:44
 4/4 anonim ***** válasza:
egy (nem profi, fodrászoknak szánt) hajszárító motor eléggé "üzemórás", elszívó üzemmódban huzamosabb ideig működtetve pár hét alatt fel fogja adni. És a hajszárítóban "hideg levegő" üzemmódban is valamelyik fűtőszál az előtétellenállása, csak a relatív nagy légszállítás miatt nem melegíti a levegőt érezhetően.
2013. nov. 3. 19:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!