Milyen kismegszakítót vegyek a melléképületbe?
A melléképület MM alu falkábelét szeretném lecserélni MBCu-ra. Eddig csak simán rá volt kötve a lakóépület végén lévő kötődobozra.
A melléképület (kb.40 nm) amolyan kisműhely elektromos kéziszerszámokkal (fúró, flex, köszörű stb.), itt található a kazán is keringetőszivattyúval (84W).
Három áramkört terveztem, 1. a konnektoroknak,2. a világításnak (kinti-benti), 3. a szivattyúnak.
A vezeték 2,5-ös MBCu lenne, mivel falon kívül, illetve a padláson vinném.
Nem tudom eldönteni, hogy milyen kismegszakító a megfelelő. Segítsetek, légyszi!
"de nem tudom, hogy mit kapcsol -egyenlőre."
Azért azt csak tudod hogy mire fogsz rákötni?
Na mindegy. Az a lényeg hogy lépcsőzni kell, egy lépcsővel kisebb biztosító kell(ene). Így a 16 alá nem tehetnél csak 10 amperest.
"Roaad válasza:
őőő minek oda 2.5-ös vezeték? 1.5 simán elbírja csak nagyobb lesz a veszteséges..."
Ne szól bele kérlek olyanba amihez nem értesz.
A Fi-reléhez mindenképpen kell bejövő védővezető. A bekötése egyszerű, az aktív vezetőket kell belekötni, tehát a fázist és a nullát meg kell szakítani és belekötni. A védővezetőt nem szabad belekötni, de mindenképpen tovább kell vinni, külömben nem működik.
Remélem érthető voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!