Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogy tudom megnézni, működik-e?

Hogy tudom megnézni, működik-e?

Figyelt kérdés
Van egy fényképezőgépem, ami 2 db 3 V-os litium elemmel működik, aminek elég drága a darab ára. Csak azt akarom megnézni, működik-e egyáltalán a gép, de új elemeket nem akarok venni. Van ötletetek? Valahogy lehet egy kis szuflát tenni a régi elemekbe?
2009. nov. 12. 08:52
 1/2 anonim válasza:
tedd az elemeket egy kicsit a radiátorra. És mennie kellene
2009. nov. 12. 09:00
 2/2 anonim ***** válasza:

A felmelegítéses megoldás csak akkor működik (és nagyon rövid ideig) ha az elemek nem rég és nem teljesen merültek le.

Alternatív megoldások:

- Keress valakit akinek szintén ilyen elemekkel megy a gépe kérd kölcsön őket pár percre szerintem nem fog elzárkózni (itt inkább a keresés lesz nehézkes)

- Kell egy tápegység ismert polaritással (+/-) és a két lemerült elem. 4,5Voltos esetleg nagyobb max 9Volt feszültséggel csatlakoztasd az elem + részét a táp + részéhez a - részt a - részhez pár másodperc (max 5) múlva hagyd abba a "töltést" majd ismételd meg (csak lehűlés után) újra, többször is. Esetleg egy multiméterrel ellenőrizheted a feszültség növekedését az elemben. Vigyázat a nem tölthető elemek esetén a töltés jelentős hőképződéssel jár! Extrém esetben hosszabb ideig tartó töltés esetén felrobbanhat az elem. Ezzel az eljárással olyan elemek éleszthetők fel rövid időre amelyek nem nulla Volt alapfeszültséggel rendelkeznek.

A második eljárás kifejezetten balesetveszélyes! Kipróbálását csak saját felelőségre ajánlom!!!

Laci

2009. nov. 12. 15:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!