Transzformátort, stabilizator, volt külömbség. Lenneb részletezve. Valaki segítene?
A felállás, hogy van egy transzformátor, ami után egy stabilizátort, ez után az égősor.
A stabilizátor gyenge, szerkezetileg. Rövid időtartamú.
Kicseréltem a stabilizátort, egy másikra. Ami 230V -al is müködik, kiprobáltam.
A transzformátorom 20 voltra csökkent.
Az Amper mindenhol azonos. Vagyis mindkét stabilizátoron 3 amper van feltüntetve.
Egyenként minden elem müködik, egyik sem hibás.
Nincs polaritás probléma sem.
Amit nem értek hogy a stabilizátorba beérkező Volt ami nem passzol. Mi a külömbség a kettő között, és miért nem megy?
A válaszokat előre is köszönöm.
Eléggé zavaros a kérdésed! Nekem is lenne néhány:
Van egy égősorod, de az hány voltról üzemel?
Van egy transzformátorod, annak mekkora szekunder feszültsége?
Van stabilizátorod, ráadásul kettő is?
Égősorhoz minek a stabilizátor?
Mit akarsz -konkrétan- megtudni?
Na most ha jól értem akkor van egy trafód ami 230V ról tranzformál 20V-ra. Ez eddig oké. Utána van valamilyen stabilizátor (esetleg pontos típusa?
Polaritásproblémát nem nagyon értem szerintem itt a trafó és a stab között kéne egy egyen irányítás.. már ha jól gondolom hogy mire gondolsz. Egyébként mit szeretnél működtetni róla?
A transzformátor után van egy stabilizátor, azt szeretném kicserélni. Az égőnek 20 voltra van szüksége.
Az égő, csak egyenárammal müködik.
Szoval kicseréltem a stabilizátort, és nem megy a rendszer.
Annyira nem értek hozzá, hogy milyen stabilizátor, stb.
Sajnos csak annyit ir rajtuk hogy bemenet x Volt és alatta hogy 3 Amper.
Az egyik bemenete 230 Volt a másik 20 Volt.
A transzformátor 230V-rol 20V-ra csökkent.
Konkrétan azt szeretném megtudni hogy mi a külömbség a két stabilizátorom között és mi miatt nem müködik.
zárlatos az egyenirányító hidad, vagy zárlatos az égősor vezetéke, vagy a program-panelja... ezáltal leterheli a trafót.
(nem melegszik a tekercselés?)
előző válaszom (#8) hagyd figyelmen kívül!
...ugyan is, már "kezdem kapiskálni" az lehet a gondod, hogy a trafóból kimenő szekunder feszültség értéke, az egyenirányítás hatására csökken.
Ez természetes jelenség!
próbálj meg, a diódahíd, +/- ágai közé, egy nagy teljesítményű, min. 2000 μF értékű, min. a sec feszültség kétszerese feszültségű, elektrolit kondenzátort kötni.
meglátod, mindjárt más lesz a "leányzó fekvése"
pl. optimális esetben, a 20 V~ feszültségből, előállíthatsz 28 V egyenfeszültséget.
itt nézelődj a témában:
"Az égő, csak egyenárammal müködik."
Ilyen égő NINCS, (ráadásul 20 voltos!)illetve ha van, az nem égő!!!
Egy "égősornak" egyébként sem szoktak stabilizált feszültséget előírni!
Kérdezőnek fogalma sincs a dolgokról, mi meg itt görcsölünk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!