Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » 250V ból 240 et, hogyan?

Zobrilo kérdése:

250V ból 240 et, hogyan?

Figyelt kérdés
A minap vettem egy forrasztó pákát, amire a következő van írva: 220v-240V 30W. Az a probléma hogy az itthoni hálózat ugye 250V on pörög, de én ezt egész addig nem tudtam ameddig haza nem értem a boltból. Nos tehát ez valami módon kieszközölhető hogy 240V legyen a 250V ból ? Vagy az a 10V nem lényeg ? Hogy van ez ? :D Köszönöm előre is a válaszokat.

2013. okt. 11. 18:56
 1/5 anonim ***** válasza:

250V?

Magyarországon - de Európában még sok helyen - 230V a hálózati feszültség effektív értéke. 240V-nál nem is használnak nagyobbat lakossági szinten.

[link]

2013. okt. 11. 19:08
 2/5 anonim ***** válasza:

Nincs jelentősége a plusz feszültségnek, nyugodtan használhatod a pákádat.

Egyébként is lehet, hogy csak időszakos volt az a 250Volt!

Nem jellemző az ekkora feszültségtúllépés, inkább kevesebb szokott lenni 240-nél.

2013. okt. 11. 19:08
 3/5 A kérdező kommentje:
Kösznöm a válaszokat. Az a helyzet hogy most kirpóbáltam és egy 10 mp után elég rendesen elkezdett füstölni. Ez lehet az első bedugás miatt, vagy mégis sok a feszkó neki ? szerintetek ?
2013. okt. 11. 19:20
 4/5 anonim ***** válasza:

A páka füstöl és kész.

Ti protekciósok vagytok, hogy 250 V van nálatok? :)

2013. okt. 11. 21:22
 5/5 anonim ***** válasza:
A hálózati feszültség nem állandó, ingadozik, 5-10 % ingadozás normális. Nem lesz semmi baja. A pákának meg "az a dolga hogy füstöljön" :) ezen ne akadj ki.
2013. okt. 11. 23:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!