Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Milyen UTP kábel kell?

Milyen UTP kábel kell?

Figyelt kérdés
Nem elég hosszú a routerem UTP kábele, hogy elérjen a gépemhez, úgy hogy vennék egy 20 m-est, de nem tudom, hogy milyen fajta UTP kábelek vannak, vagy h mind ugyanolyan-e, nem nagyon értek hozzá, nem tudom, hogy nekem milyen kéne.

2013. szept. 29. 09:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Sima "egyenes" kabelt vegyel , lehet 20m-es szereltet venni, ha 30-40Mbittol nagyobb,stabil kapcsolatot szeretnel,akkor cat5 vagy cat5e minoseget keress
2013. szept. 29. 09:49
 2/6 Vortrex ***** válasza:
Cat5-ös UTP kábelnek nevezik azt, ami neked kell :)
2013. szept. 29. 09:50
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
CAT5-ös kell, és ha rárakatsz csatlakozót is, akkor PATCH kell hogy legyen.
2013. szept. 29. 11:00
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
Helike : router meg gep koze patch ? Miota ? Esetleg ha a halokartya tamogatja a forditast,akkor mukodni fog...
2013. szept. 29. 11:07
 5/6 P.O.C. ***** válasza:
100%

Na akkor tisztázzuk dolgokat, mert itt aztán tombolnak az ökörségek. A "CAT" csak a kábel minőségét jelöli, a CAT5 10/100 Mbps -os jó, a CAT5e és CAT6 jó 10/100/1000 Mbps -oshoz is. CAT5 -öst már nem is nagyon láttam mostanában sehol, mindenhol felváltja minimum a CAT5e.

Bekötés szerint van a Patch és Crosslink (egyenes és kereszt bekötésű). Ma már mindenhova jó bármelyik, mert a hálózati eszközök jó néhány éve auto MDI/MDIX képességekkel képességekkel rendelkeznek. Régen crosslink kellett pl. router és switch, switch és switch közé valamin 2 db hálózati kártya (2 db számítógép) közvetlen összekapcsolására. Tehát router és gép közé régen is patch kellett, de ma már mint mondtam teljesen mindegy!

2013. szept. 29. 11:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat.
2013. szept. 29. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!