Okozhat gondot ha a laptopomra a töltőjét csak akkor rakom fel amikor kéri?
Apám folyton azt mondja, hogy használjam töltőről amikor csak tudom, mert akkor 1 év alatt tönkremehet az aksija ha folyton le meritem. Pedig nem is van otthon a szakmában, csak mondja. Ez igaz? A másik kérdésem: hordozó táskát hol lehet hozzá venni?
Asus
Az akku is ki van fizetve és nem tart örökké. Ha nem kell, akkor hirdesd meg eladásra.
Ha kell, akkor használd nyugodtan, nem kell kivenni a gépből. Az akku védelemmel van ellátva, nem tudsz benne kárt tenni. Viszont az való igaz hogy az akkunak az a jó ha fel van töltve (ez nem azt jelenti hogy nem lehet lemeríteni, de minél kevesebb ideig van kisütött állapotban, annál jobb). Tehát ha lemerült, ne 3 nap múlva tölts fel ha lehet.
Ennyi.
Otthon célszerű töltővel használni, és ahol lehet, ott is. Egyszerűen azért, mert minden egyes lemerülítés/feltöltés ciklus csökkenti az élettartamát.
Ékes példa:
A saját laptopom ahol tudom az adapterével használom, öt éves, és még mindig jól bírja az akkuja. A céges laptopot a terepen akkuról kell használni. Van, hogy egy nap kétszer is lemerül. Egy, másfél évet bírnak így az akkuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!