Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Dinamóval akkumulátort tölteni?

Dinamóval akkumulátort tölteni?

Figyelt kérdés
Ugyebár a dinamó váltakozó áramot és váltakozó feszültséget hoz létre, de lehetséges vele egy akkumulátor töltése? 6V, 3W-os a dinamóm. Ha lehet vele tölteni, akkor hogyan? Hallottam valamiféle diódahidas egyenirányítóról is. Valaki kifejtené nekem kicsit bővebben?

#akkumulátor #dinamó #Diódahidas egyenirányító
2013. szept. 17. 13:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Először is,egy aksi töltése nem abból áll hogy áramot eresztesz rá!

ha nem tudod lemérni milyen áram jön ki a dinamóból akkor ne is kezd az egészhez!

Az aksikon álltalában írja hogy milyen árammal mennyi ideg kell tölteni!A 6Voltal valószínűleg nem fogsz semmire menni ha az aksi is annyi!

2013. szept. 19. 17:39
 12/15 A kérdező kommentje:
Természetesen nem fogom tudni teljesen felölteni az aksimat, nem is ez a célom. Az én célom, hogy minél jobban késleltessem az aksi lemerülését. Következő a terv: A generátoromra rakok egyenirányítót mely segítségével a váltóáramot egyenárammá alakítom, s ezt rákötöm az aksimra, mint lemerüléskésleltetőt. Az aksira kötök ledeket (első-hátsó világítás a biciklin) s ezeket sorosan kapcsolom egymáshoz. Holnap fizikaórán megkérdezem a tanárt is mit gondol erről és ha azt mondja ő is, hogy működhet akkor beszerzem a kellő alkatrészeket és megépítem. Szerintetek indexet és elektromos dudát rakjak a biciklire? Na jó... csak poén:D
2013. szept. 19. 17:58
 13/15 anonim válasza:
csak azt nemértem hogy minek az aksi? miért nem kötöd közvetlen a ledekre a generátort, jó nemértek az elektronikához meg ilyenek de tuti belehet úgy kötni hogy müködjön, egy ledsemmit se eszik, simán világítana
2013. okt. 17. 22:33
 14/15 anonim ***** válasza:

Ha nem értesz az elektronikához, akkor minek válaszolsz ilyen jellegű kérdésre? :O

Méghogy a LED "semmit sem eszik"! Pontosan annyit eszik, amennyi a katalógusán szerepel, ha kihajtod normálisan. Egy teljesítmény LED akár több 10W-ot is eszik!

2013. okt. 18. 09:57
 15/15 anonim válasza:
Lehet tölteni vele én simson fesszabályzóval csináltam meg :D
2013. dec. 30. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!