Autóban 3utas nagy oválok mellé előre milyen hangszóró szett menjen komponens vagy koax?
Szeretnék a közeljövőben egy kis hifit rakni a kocsiba.
Elképzelésem az hogy mélynyomó nem lesz mert kell a csomagtartó. Helyette két nagy ovál megy a kalaptartóba.
Egy koax vagy komponens szett pedig előre az ajtóba.
Az autó egy fiat bravo sx.
Eddig még semmi nincs meg.
Aki ért az autó hifikhez örülnék ha segítene válogatni.
eddig ez az olvál van kinézve.
Egy erősítő nem megy szét egykönnyen, nem kell félni a használttól, de persze te tudod.
Kondi teljesen felesleges. Ilyen teljesítményhez főleg és az olcsó kondik minőségét tekintve pláne. Jó akksi kell és megfelelő kábelezés, az árát meg tedd bele az erősítőbe pl.
Első szettnek ebben a kategóriában az Audio System MX165öt és a Hertz DSK165-öt, meg a Kicx ICQ 6.2 szokták javasolni, bár még nem találkoztam egyikkel se személyesen. :)
Fejegységből jó lehet pl a JVC X50, ez tud BT-t is, kihangosító, első + hátsó usb, 4 rca-s. CD lejátszó nincs benne, nem tudom, ez hátrány-e neked. A gombok, kijelző háttérvilágítása állítható, elég sok variációban. Ilyenem van, nagyon megéri az árát. Az más kérdés, hogy nem high end a hangja, de ennyi pénzért egyik fej se lesz jobb hangú. :) Szóval én cserélni fogom egy jobbra, de az persze jóval drágább lesz. :)
"a macel mi a gond? "
Az, hogy nem szép a hangjuk. Hiába nézed a számokat, amiket ráírkálnak, az nem adja vissza a hangját. A mac audiónak vannak jó cuccai, de drágábban, ami meg olcsó, az olyan is. Volt nekem is attack 4051-esem, lecseréltem és megtáltosodott a rendszer. :) Egyébként az első szettem mac protector, ami pl egy nem rossz hangszóró, de nem is volt olcsó anno, én használtan vettem. A mélyem meg mac absolute, ami szintén nem rossz, főleg, hogy most zárt ládában használom. Szóval nem vagyok mac ellenes, csak tény, hogy nem minden termékük éri meg.
akkor még egy utolsó kérdés.
egy ilyen mélynyomóhoz valamint ha azt vesszük hogy előre az ajánlott audio system szett kerül arra milyen erősítőt ajánlanál?
most az árhatárt nem szabom meg,arra vagyok kíváncsi hogy mégis milyen árban lenne a legolcsóbb olyan erősítő amit alkalmasnak tartasz a hajtásukra.
Ezt ajánlom a figyelmedbe:
Nagyon jó cuccok, olcsón. Az eladó korrekt, vásároltam már tőle.
Erősítők pl:
Kicx KAP-43 45e körül, Kicx KAP-45 50 felett
autohifioutletből:
Crunch MXB-4125 most akciósan 35e
Audio System M-Line 75.4 40e
Crunch GTX-4600 45e
ESX SE-480 46e
Crunch GTX-4800 55e
Hifonics TRITON IV 58e
És így tovább, határ a csillagos ég :)
az a Kicx KAP-43 az tetszetős,akkor valószínűleg valahogy megoldom a vételét.
köszi a segítséget és az időt.
a pontozás nem maradt el
egyidőben írtam több helyre is hogy miket tervezek.
az új terv hogy megveszem az általad írt drágább erősítőt a kicx kap 45ot.
a másik helyen meg még azt is gyengének találták.
benned bízok mert ismerem az írásaidat,gyakorin lévő munkásságod.
nyugtass már meg légyszi hogy a hiba azokban van akik azt gyengének találják,az ő elvárásaik a túl magas.
én már kész vagyok teljesen,olyanokat hallok hogy lassan már az autó nem ér annyit mint amiket kéne költeni az autó hifire.
ismerősöm szettjének utána érdeklődtem.
első szett egy kicx icq 6.2,a mély egy dld 500 és az erősítő egy blaupunkt gta 460,minőségi kábel,gyáris autós savas aksi,kondi nincs.
a cél az lenne hogy mivel jobb első szettem lesz és az új dld 500asom ezért szeretném ha jobban is teljesítene,nem sokkal elég ha csak kicsivel.
erre a célra szerintem a kicx kap 45 erősítő simán jó.
igazam van?
ja amúgy amit ajánlottál audio system mx 165 plusz komponens valami isten király.
nézegettem youtubeon videót róla és kegyetlenül szólhat élőben.
ez a videó azért sejtet valamit,32edik másodperctől.
http://www.youtube.com/watch?v=BRLwSN3yrfg
már megérte létrehozni ezt a gyakorikérdések oldalt.
Sose értettem, hogy lehet bármilyen hangcucc hangját megítélni egy youtube videó alapján, ami eleve rossz minőségű, meg a saját hanguccodon szól, tehát annak a hangját hallod. :D Annyi azért kivehető a videóból, hogy nem ártana egy ajtószigetelés a még jobb produkcióhoz.
Egyébként igen, sokan dicsérik ezt a szettet, baromi hangos és nem is rossz a hangja (persze ennyi pénzért, többért nyilván komolyabbakat kapni). Gyenge pontja a hangváltó, ami csak egy kábelen csüngő kis cucc. :)
félre értettél,a videóból nem a hangminőséget szűrtem le hanem azt hogy bitang hangosan és nagy hang nyomással szólhat.
a minőséget természetesen nem tudom,azt látom hogy nagyon f@ szányos a kilengése.
másik videón amin pedig fejegység,erősítő,és ez a szett volt tehát le volt engedve elég mély frekvenciákra is ott meg még a középső tükrön csüngő vackeráj is beremegett akár csak ha mély nyomó lenne hátul.
ebből azért szerintem már következtethető hogy elég nagy hangnyomásra képes.
egyébként kénytelenek vagyunk szerintem ilyen dolgok alapján választani hiszen élőben még látni sem láttam ilyet nem hogy lehetőség lenne meghallgatni optimális körülmények között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!