Melyik az a fényforrás, amelyik bírja a sűrű villogtatást hosszú ideig?
Figyelt kérdés
Készítenem kellene egy olyan lámpát, amely folyamatosan villog, mintha ki akarna égni. Ismerősökkel csinálunk egy "labirintust" egy pincében, és oda kellene.2013. szept. 2. 07:53
1/7 anonim válasza:
Nem vagyok szakember de én a led-et mondanám. A hagyományos tuti nem húzza sokáig a kompaktnak meg kell némi idő mire teljes fénnyel világít. A ledekkel viszont szoktak "villogni" szal szerintem annak nem árt.
2/7 anonim válasza:
Megfelelő tápegységgel a LED. De akkor úgy kell megoldani, hogy a tápegység villogtat, nem pedig egy relé kapcsolgatja ki-be.
3/7 anonim válasza:
Ha nem led, akkor ne a lámpát villogtasd, hanem valami árnyékolót mozgass előtte. A villogós autók villogója igazából folyamatosan világít, csak egy burát forgatnak körülötte, így egy pontról nézve villogásnak látszik.
A vasúti fénysorompó lámpái pedig valójában nem villognak, hanem csak elhalványodnak, ez megnöveli az élettartamukat. Nappal ez is villogásnak látszik, éjszaka megfigyelhető, hogy nem alszik ki teljesen.
De szerintem is a led a legjobb megoldás, de ha azt valamiért nem tudod megoldani, ezekkel is próbálkozhatsz.
4/7 anonim válasza:
5/7 menta34 válasza:
#4 ez gyorsan fog villogni szerintem, régen csináltunk ilyet.
Viszont azon gondolkodom milyen lehet 2 gyújtót sorba kötni az izzó előtt?:)
6/7 A kérdező kommentje:
A fénycső gyújtó egy pár óránál többet nem bír.
2013. szept. 2. 19:41
7/7 anonim válasza:
Óóó, én régen sok évig használtam ugyanazt a glimmgyújtót évi 3-4 bulin a "világításhoz", színes égőkkel. Tényleg nem rossz ötlet. De főleg olcsó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!