Geocachingelők figyelem! Ti milyen GPS használtok? Mi vettünk egyet direkt erre a célra, kocsiba való Navigon, de annyira hamar lemerül az aksija, hogy egyáltalán nem lehet geocachingre használni.
Nekünk egy Mio A501-esünk van! Ez egy PDA, melyen telepítve van az iGO8 (autós navigálás) és egy Navitel szoftver (gyalogtúra útvonalak, ösvények és jelzések), melyek segítsége nélkül nem menne zavartalanul a kesselés.
A Mio akkuja 4 óra teljes körű navigációt bír, ami teljes hangerőn, és hangnavigációval értendő; de sokszor nem elegendő a 4 óra, ezért átállítottam a készüléket! Fényerejét minimálisra vettem, képernyőt kikapcsolva tartom addig, míg nem használom az eszközt, valamint a GPS pozicionálást is inaktívba teszem képernyő kikapcsolás mellett. Így a 4 óra navigáció 10 órára felmegy, ami azért jelentős változás. Autóba való használatkor pedig szivargyújtóra teszem és tölt; de általában 2 pont között is szoktam tölteni!
A geocachingre a legmegfelelőbb eszközök a hordozhat, windows mobile op.rendszerrel ellátott PDA eszközök, melyet számos más dolgora is lehet használni (internet, jegyzetek, fotó készítése...stb.), míg az autós PNA-t csak autós navira, s a Navitel szoftver sem megy rá fel. n alapból nem kedvelem a PNA-t, nem jó vétel erre a célra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!