Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hol lehet kapni 5000-6000F-os...

Hol lehet kapni 5000-6000F-os ultrakondenzátort? A conradban ilyen elektronikai alkatrészeket venni, de ott nem találok.

Figyelt kérdés
6db-ot vennék, autóakkumulátor helyettesítése céljából. Előre is köszi!

2013. aug. 3. 16:35
 1/8 anonim ***** válasza:

Ebay.com-on: [link]

De leginkább autóhifi-/autóelektronika-boltokban érdeklődj.

2013. aug. 3. 17:04
 2/8 anonim ***** válasza:
Kicsit el vagy varázsolba. 5-6000 Farados kondenzátor nincs. 4-5 Farad, az előfordul. Akkumulátor helyett pedig nem hazsnálható. Ha töltést veszel ki belőle, a feszültsége folyamatosan csökken... egyszerúen nem erre való.
2013. aug. 3. 18:26
 3/8 anonim ***** válasza:

De többezer Farad kapacitású kondenzátorokat is gyártanak:

[link]

Kapható is:

[link]

[link]

[link]

2013. aug. 3. 20:03
 4/8 A kérdező kommentje:
Félreértetek. Nem autóhifihez kéne, hanem szeretnék házi aksit gyártani a kocsihoz. Tudom, hogy jóval gyorsabban merül. De nagyobb teljesítményt képes leadni. Nem írtam el, Boostcap meg a maxwell tuti gyárt 3000-5000F-os elektrolit kondenzátort, biztos vagyok benne, hogy nem vagyok eltájolva.
2013. aug. 3. 20:26
 5/8 A kérdező kommentje:
Egyébként a kérdésből kimaradt: magyar boltot keresek. Nemzetközi boltokat én is találtam.
2013. aug. 3. 20:28
 6/8 anonim ***** válasza:

Itt is vannak:

[link]

Meg itt is egy: [link]

Még egy webbolt:

[link]

Mivel specialitásról van szó, 100%-osan magyar boltot nem fogsz találni (vagy ha találsz, az is nemzetközi boltból vásárol és ráteszi a nyereségét).

2013. aug. 3. 21:01
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2013. aug. 3. 21:54
 8/8 nagylzs ***** válasza:
A szuperkapacitásoknál nem is a kivehető áram nagyságával van a gond, hanem az önkisülés mértékével. Bár egy ilyen kondenzátor nagyon sok energiát képes rövid idő alatt leadni, de ha feltöltöd és nem használod, akkor viszonylag rövid időn belül magától kisül. Szóval autó indítási célra önmagában alkalmatlan!
2013. aug. 21. 15:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!