Van egy háztartási eszközöm, amely a konnektorba történő csatlakoztatásakor szikrázik - ez miért lehet, baj/veszélyes-e és hogyan javítható?
Márhogy mi szikrázik? A készülék, vagy a konnektor a csatlakozáskor?
Nekem a laptop akku bedugásakor pattan sokszor a konnektornál...
Azt mondták, hogy nem földelt a konnektor és azért van ez. Hát nem tudom, mert garantáltan földelt konnektornál is előfordult már...
De ha a készülék szikrázik, az tuti gáz. Bár szerintem akkor már nem is működik...
Maga a készülék az egy hordozható indukciós főzőlap. Nem ez szikrázik.
Amikor a villásdugót bedugom a konnektorokba, akkor a konnektor és a villásdugó érintkezésénél keletkezik a szikra és egy kis pukkanó hang is.
Az összes konnektorral ezt csinálja, már több helyre is be volt dugva, viszont ugyanazokba a konnektorokba dugva más eszközök villásdugóját, nincs szikra vagy pukkanó hang.
Miért szikrázik? Nem veszélyes, nem fog kárt tenni szerintetek a konnektorban vagy a vezetékekben? Vagy nincs nagy jelentősége?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!