Veszünk egy olyan szuperszámítógépet ami ma még nem létezik és programozunk rá egy mesterséges világot.
A mi fizikánkat tökéletesen átültetjük ebbe a világba, a grafikai adottságok meglennének, olyan grafikai motorok lennének a jövőben, hogy a való élet amiben mi vagyunk és a grafika között nem lenne különbség és az élőlények fel lennének ruházva mesterséges intelligenciával, tulajdonképpen a mi világunk tökéletes mása lenne és mondjuk az ősrobbanástól kezdjük el lemodellezni(persze nem várnánk milliárd éveket, hanem gyorsítva lenne, persze ezt "ott" nem lenne észlelhető). Lehet hogy ahogy fejlődnének ők is eljutnának egy szintig, hogy felismernek törvényszerűségeket de a valóságra sose jönnek rá, lehet ezzel mi is így vagyunk nem?(benne vagyunk isten számítógépében :D) Szerintem ebe semmi olyan sincs ami nem megvalósítható csak nincs meg egyenlőre a technológiánk és kérem, hogy mátrixos kommentekkel ne gyertek mert semmi köze hozzá aki látta a filmet az tudja.
Tér idő miért ne lenne mesterségesen? Azt írta, hogy a fizika törvényeit átírnák teljesen ebbe a világba, a tér időt meg csak mi is feltételezzük, hogy van egyes törvényszerűségek alapján, látni nem látta senki se:D...
2013. júl. 27. 15:40
12/13 anonim válasza:
Minden elismerésem ha te az összes baktériumot és vírust beleteszed ebbe a világba. :)
2013. aug. 30. 00:10
13/13 anonim válasza:
Az előttem szóló gondolkodtatott el, de már máskor is voltak gondolataim, akár a mátrix-al kapcsolatban is. Ha atomi szintig olyan világ lenen mint a valódi, akkor annyi kapuáramkör kellene, ahány atom, vagyis a memória tömege akkora lenne mint a világegyetem. :-)) Na ezt csak viccből írtam, de persze nem így lenne, egy bizonyos felbontással meg kellene elégedni. De ekkor elég volna egy elektronmikroszkóppal megvizsgálni egy tárgyat, és nem látnánk semmit, mert túlmentünk a számítógép felbontásán. Vagy interaktív módon ilyenkor beavatkozna a számítógép, de akkor már irányított fejlődés lenne. Egyszóval ez marhaság, soha nem valósul meg. Más kérdés a mesterséges intelligencia, de ott is van egy számomra nehezen érthető dolog, tudatra ébredhet-e egy gép, amikor a tudomány nem tudja meghatározni a tudat fogalmát.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!