Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hány ampert bír ez az izzó?

Hány ampert bír ez az izzó?

Figyelt kérdés

[link]

Már vagy 3 ilyen izzóm kidurrant, és eddig az 5 amperes biztosíték nem olvadt/szakadt el.

MIlyen biztosítékot rakjak be, hogy ne durrannyanak ki az égőim? (hány amperest?)

2009. okt. 17. 15:54
 1/7 anonim ***** válasza:
2 amperest. de ha kidurrannak, ott azért lehet valami probléma, amit nem biztos, hogy megold a kissebb biztosíték.
2009. okt. 17. 16:01
 2/7 A kérdező kommentje:
Motorról van szó, és csak akkor durran ki, ha pörgetem a gépet magasabb fordulaton. (alapjáraton, és közepes fordulaton világít, ha tovább húzom, akkor viszont durrrrr...)
2009. okt. 17. 16:08
 3/7 anonim ***** válasza:

Nemtudom milyen motorod van, de szerintem a feszültségszabályozóval lesz valami gond, azt kellene megmérni, hogy amikor pörgeted a motorz mekkora feszültséhet ad a feszültségszabályzó?

Nem csak az izzót de az aksit is (ha van benne) tönkreteheti mert túltölti.

Amúgy a feszültség maximum 14-14.6V között lehet maximum és ennyit ki is kell bírni annak az izzónak (is).

2009. okt. 17. 19:06
 4/7 anonim ***** válasza:

a feszültségszabályozó lehet a gond, de abszolút általános jelenség egyébként, bizony még márkásabb autóknál is előfordul, sőt van amelyiknél típushiba egyszerűen, hogy csak úgy lökdösi ki az ízzókat, már két típusról is hallottam, aemyleket visszakértek, hogy mindenféle előtét-ellenállásokat építettek be utólag, mert elismerték, amikor már az X-dik vevő panaszkodott erre.

Hát motoroknál annyira nemtom mi a helyzet típus szerint, de nyilván ott is meg lehet oldani (akár ugyan ezzel a módszerrel is, azért mondom mert talán ez a legolcsóbb is én úgy gondolom)

2009. okt. 18. 08:13
 5/7 anonim ***** válasza:
ja, és nem a biztosítékkal van itt a gond ..., mondhatni annek ehhez a jelenséghez nincs köze
2009. okt. 18. 08:14
 6/7 A kérdező kommentje:

NIncs is benne feszszabályzó!!!

Azt se tudom mi az.

Csak azt akarom elkerülni, hogy kidurrogtassa az izzókat magas fordulaton. Szerintem erre jó a biztosíték, ami elszakad, ha töb ampert kap ezáltal szerintem megakadályozza hogy kidurrogjanak az izzók. tehát akk,or 2 amperest rakok bele.

2009. okt. 18. 10:36
 7/7 anonim ***** válasza:

Ampert nem kap az izzó!

A feszültség növekedésével arányosan növekszik az áramerősség. Tehát ha "több az amper" az azt jelenti, hogy nagyobb feszültséget kap.

2A nem biztos, hogy elég. Bekapcsoláskor, amikor hideg a wolfram vehet fel többet.

(1.75A az áramfelvétele ohmikusan.)

2009. okt. 18. 13:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!