Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Igy leeghet egy Technincs...

Igy leeghet egy Technincs Sb-120a hangfal?

Figyelt kérdés
Technics SB-120 a hangfal-t sony GA8ES erositovel hasznaltam. Maxra huztam, ment egy ideig (10 perc,) aztan, egy pukkanas utan, bekapcsolt az erosito "protector" funkcioja. Ezutan kikapcsoltam ,majdvissza, es azs egyik boxa csak fele annyi hangeroig birja mar mint a masik, es nem is szol mar rendesen. Mi tortent? leegett? meg lehet e meg javitani?

2013. jún. 15. 16:17
 1/4 anonim ***** válasza:
10perc járatással simán tönkre lehet tenni egy hangszórót, főleg ha torzan szólt.
2013. jún. 15. 16:30
 2/4 anonim ***** válasza:
Torzított egyébként? Akár igen is lehet a válasz, de nem tudunk sokat...
2013. jún. 17. 17:55
 3/4 A kérdező kommentje:
Igen, torz volt mar...
2013. jún. 18. 15:00
 4/4 anonim ***** válasza:

Gratulazione!

Most megkérdezhetném, hogy miért volt szükségszerű 10 percig torzan üvöltetni.... Nem tűnik föl, hogy az nem jó, ha torz... stb...

Igen, valószínű frankón leégetted.

Meg lehet javítani, kérdés megéri-e, Budapesten Aubeck Ferenc javít hangszórókat, talán tud valamit tenni, vagy a Hangszóró 2000 Kft-nél is meg lehet próbálni.

A jövőben sztem jobban vigyázz. Különben egy 100wattos erősítő, ha maxon van, valószínűleg bőven túl van vezérelve (ugyanis úgy vannak ezek megalkotva, hogy kicsi jelet is föl tudjanak erősíteni 100 wattra, ezért pl egy CD játszót ha rákötsz, hamarabb eléri a 100wattot sokkal, mint a max állás), persze torzít is és sokkal többet ad ki, mint 100 watt, ráadásul ha pl kiemeled a basszust, akkor is átmenetileg megtöbbszörözöd a kimenő teljesítményt.

2013. jún. 19. 07:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!