Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hol találok nekem megfelelő...

Hol találok nekem megfelelő távolságérzékelőt?

Figyelt kérdés
Egy olyan távolságérzékelőre van szükségem, ami a kb. 0-30 cm-re lévő tárgyakat érzékeli. Egy kisautóba szeretném belerakni, ami ha közel ér a falhoz, ellenkező irányba fordul. Remélem érthető voltam. Válaszokat előre is köszönöm!

2013. jún. 6. 09:24
 1/9 anonim ***** válasza:

Ilyen címszó alatt keresgélj.

[link]

2013. jún. 6. 09:31
 2/9 A kérdező kommentje:
Ilyenek találtam, de pl. ehhez az van írva, hogy "Detecting Distance:20cm to 150cm." Nekem 0-30-as kéne, ami nemigen van. Át lehet ezt az észlelési távolságot állítani esetleg?
2013. jún. 6. 09:34
 3/9 A kérdező kommentje:

[link]

Nem értek hozzá sajnos, ez megfelelő lenne nekem?

2013. jún. 6. 09:37
 4/9 anonim ***** válasza:

Ez sem nulla cm-től működik, mert van némi távolság a led és az optoérzékelő között. Ha a falnak nyomod, nem tud visszatérni a fény. (A kapacitív érzékelők nulla cm-ről is működnek, de azok általában csak kb. 5 cm-ig érzékelnek.)

Amúgy lehet, hogy jó neked ez, bár nem erre szánták, inkább az érzékelő előtt elhaladó felületek érzékelésére, amik azonos szögben állnak, egy irányban haladnak, stb. (Pl. borítékok egy szortírozógépben.)

Van ott egy pdf adatlap a linken, azt böngészd jól át. Az áramkört meg tudod építeni, amit vezérelne az érzékelő?

2013. jún. 6. 10:33
 5/9 A kérdező kommentje:
Az nem probléma, hogy a közvetlen előtte lévő tárgyat nem érzékeli, elég ha kb 20-30 centire lévő falra reagál. Én nem tudom megcsinálni, egy csapattal készítünk egy autót versenyre, aminek automatikusan be kell vennie egy S kanyart, és erre a problémára keresem a megoldást ,a csapatból páran értenek az áramköri dolgokhoz. Köszönöm a választ!
2013. jún. 6. 17:02
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem nektek ez is jó. Olcsóbb is.

[link]

2013. jún. 7. 09:31
 7/9 A kérdező kommentje:
Ez mire képes?
2013. jún. 7. 14:36
 8/9 anonim ***** válasza:

Infravörös szenzor. A pdf-ben az 5-ös "Normalized Collector Current vs. Distance" ábrán láthatod a távolságtól (mm) függő kollektor áramot.

Akik az elektromos részt csinálják, érteni fogják.

2013. jún. 7. 14:43
 9/9 A kérdező kommentje:
Megnézzük, köszönöm
2013. jún. 7. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!