Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Belevághatott a villám a...

Belevághatott a villám a tévémbe? Egy nagy villámlás volt, és az egész házba levágta az áramot. Visszakapcsoltuk, de a tévém csak sipol, és semmi mást nem csinál.

Figyelt kérdés
Ilyenkor mit kell tenni? Dobhatom ki a 3 honapos lcd tévém? Vagy erre is jo a garancia?
2013. jún. 1. 12:48
 1/5 anonim ***** válasza:

Ha a villámcsapás miatt túláramot kapott, akkor a TV-t ki lehet dobni.

Erre garancia nem érvényes, legfeljebb ha megfelelö háztartási biztositásod van, akkor az esetleg fizet. De a legtöbb biztositásban a természeti erök okozta kár nincs benne a biztositásban.

Megoldás a következö készülék védelmében: olyan elosztót venni, ami véd a túlfeszültség ellen.

2013. jún. 1. 12:55
 2/5 anonim ***** válasza:
Villámlásra nem érvényes a garancia, esetleg a lakásbiztosítás (ha van egyáltalán és ha a villámkárt is tartalmazza). Ha a 230V hálózat felől jött a villám, akkor szervíz valószinűleg tud segíteni, ha az antenna/kábeltv felől, akkor nagyobb lehet a gond (de nem elképzelhetetlen, hogy javítható).
2013. jún. 1. 12:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Ha van biztosítás, jelezni kell a biztosító felé. Kijönnek felmérik a kárt.

Nálunk is belevágott, szét is ment a tv... biztosító kijön... TV-t szervízbe be, kiéget alkatrész és számlát elkérni... biztosító fizet. Ennyi, volt nálunk. Egy pár napba tellett, és a TV-re volt egy év gari. XD

2013. jún. 1. 14:09
 4/5 anonim ***** válasza:
1# Túlfeszvédő villám ellen semmit sem véd max vele együtt ég el a TV.
2013. jún. 1. 14:11
 5/5 anonim ***** válasza:
Első: Az ipari APC túlfeszvédőn úgy áthúzott, mint a p*csa! Nálam is az akkor 2 hetes, 47 colos, 370 000 Ft-os Tv szállt el durván egy éve. Jelentettük a biztosítónak, kijöttek, megnézték a tévét. Aztán irány a szakszervíz, mi zsebből kifizettük volna, aztán a számla után fizet a biztosító is. Fizetett volna, ha nem ítélték volna gazdasági totálkárosnak a tévét.. LCD panel kiégve, alaplap annyi, hangszórók kidurrantak, tápcsatlakozó megolvadt. Azthittem hogy ott ájulok el, le kellett ülnöm. Aztán kölcsönkért pénzből vettem egy másik ugyanilyet, majd ezt számla alapján visszafizette a biztosító, én pedig visszaadtam azt a 80 000 Ft-ot a szüleimnek. Amúgy erre nincs gyártói garancia, ha van a házon biztosítás, és azon belül is viharkárra is kiterjedő, akkor fordulj hozzájuk. Ha nincs, akkor vagy zsebből megcsináltatod, vagy kuka.:(
2013. jún. 2. 22:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!