Kezdő fémkereső vagyok, és most veszem me az első fémkeresőmet aki ért hozzá segithetne kiválasztani melyiket érdemes? Nincs pénzem nagyon profi gépre max 30-40 ezer forint környékén számoltam amit ki tudnék szoritani. Raktam be pár linket.
Vigyázz ezzel, mert Magyarországon a talált tárgyakat be kell vinned a múzeumba, ahol megmondják, hogy tartanak-e rá igényt. Ha nem, akkor viheted haza. Amit találsz nem a tiéd, a Magyar államé. Ha fémkeresővel rajtakapnak járkálás közben, lehet meg is büntetnek, ha találnak nálad már összegyűjtött régészeti leleteket, akkor tuti, a fémkeresőt meg elkobozzák. A terület tulajdonosának engedélyére is szükséged lehet, ahol kutatni akarsz.
De ezt le kellene csekkolni, hogy mi az érvényes szabályozás, milyen régi, milyen típusú leleteket kell a múzeumba vinned, hol lehetséges egyáltalán fémkeresővel keresgetni.
Itt tájékozódhatsz:
Itt a "Találkozás hatósággal, gazdákkal, konkurenciával..." ez egyik legizgibb topik, kiderül pl, hogy alkalomadtán a területen "dolgozó" helyi keresősök hívják a hatóságok a konkurrens idegen keresősre :) Az biztos, hogy nagyon tudni kell a szabályokat. Megszaporodtak a keresősök, a média a szokott hazug félretájékoztatással hergel ellenük, a gazdák is egyre jobban harapnak a bugris keresősök ott hagyott gödreire stb. Szóval okosan, ügyesen és jó fogásokat!
Az, hogy a talált tárgyakat le kell(ene) adni a múzeumnak, az csak bizonyos feltételek esetén igaz.
Az mindegy mit keresel, ha rajtakapnak megbírságolhatnak, ráutaló magatartás, vagy akár tettenérés miatt.
Egyébként ha ennyi pénzed van fémkeresőre, vegyél ennyiért egyet. Nem hiszem hogy túl sok választék van 1 árkategóriában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!