Mi lehet a baj autó-hifi?
Egyfajta sípolásra, gerjedésre gondolsz, vagy a zenéből csak a magas hangok jönnek át?
A további válasz ettől függ.
OK. Néhány kérdésre kéne választ adjál:
- Mióta hallod ezeket a hangokat?
- Korábban nem jelentkezett az említett hiba?
Próbaképpen cseréld fel az első és hátsó hangszórókat a csatlakozónál.
- Akkor is jelentkezik a hiba?
- Ha igen, előre költözött vagy maradt hátul?
Ha hátul maradt az azt jelenti, h a másik erősítővel is (4 csatornás) a hosszú, hátsó hangszórókon jelentkezik a hiba.
- Hány ohmosak a hangszórók csatornánként? Gyárilag 4-8 ohm megengedett.
Amióta megkaptam az autó hifit azóta van ez.
a többit meg hétvégén kipróbálom, köszönöm a választ.
Kipróbáltam, hogy ha nem jár a motor akkor nincs ilyen hang, ha jár akkor van (még kikapcsolt rádió mellett is).
Már nem tudom mi tévő legyek...
A hang magassága, jellege függ a motor ford.számától? Esetleg a gyújtásból származik a zaj? Lehet rossz földelés (közösítés).
Az érdekes az, h az első hangszóróktól nem hallod ezt a hangot. Nincs az autóban vmi kapcsolóüzemű eszköz, inverter, v hasonló, ami "megszórja" a hosszú vezetéken az erősítőt?
Megcserélted az első/hátsó hangszórókat a csatinál? Erről nem írtál.
A motor fordulatszámától független.
Azt nem tudtam egyelőre kipróbálni, ami még eszembe jutott lehet független ettől, de nem a motor indításakor kapcsol be a rádió és motor leállításakor le, hanem manuálisan kell bekapcsolni. Inverterről nem tudok. :S
Melyik vezetékeket kell megcserélnem, az első hátsó hangszórók cseréjéhez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!