LED-es monitoroknál "beéghet" a kép nagy kontraszt különbségű részek hosszú ideig történő megjelenítése esetén? Ha igen, az okozhat helyrehozhatatlan károsodást a monitorban (egyáltalán bármi olyasmit aminek a helyrehozatalához pénzt kell kiadni? )
balu1:
Igen. Attól még az oled az a kijelző, ami aktív, világító led pixeles kijelző. Szóval VAN olyan képernyő, ami led képpontokból áll.
Nem láttam értelmét mélyebbre merülni a magyarázatban. :)
Teljesen más az alapanyag,
teljesen másak a működtetéshez szükséges értékek,
teljesen eltérő az élettartam,(nálam egy hét alatt beégett a zöld, ritka használat mellett az MP4 -ben).
Egyetlen dolog azonos a fény amit kibocsájt.
Látom, hogy Te ismered ezeket, de aki még kiváncsi rá, itt olvashat róla többet is: [link]
Vannak a témába vágó képek: [link]
balu1: nnnnnagy zööööööld kééééééz. :)
Meg részemről a bólogatás.
Emlékszem, még valamikor a 80-as évek végén az egyik BNV-n volt felállítva egy LED tévé-panel, még a régimódi 6 mm-es kerek LED-ekből, olyan 2X5 m-es. Valami reklámvideót nyomattak rajta.
Amennyire lehetett, mögésomfordáltam, állt mögötte a drótdzsungel végén egy hűtőszekrénnyi "haditechnika" és karomvastag tápkábel kígyózott hozzá.
:D
Igen, azok a ledek 20 mA/db, de végül összeadódva nincs az az "erőmű" ami könnyedén elviseli a kW-okat. :)
Pl egy 400X300-as monokromatikus led mátrix az 120.000 ledet tartalmaz és ahhoz kell 6kW teljesítmény,
ha csak 50 mW a ledenként felvett energia.
Nem csodálom a vastag kábeleket.
A zöldért meg köszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!