Ez lehetséges? Az aksi túl pörgethette a generátort?
Van egy régi típusú Suzuki Swiftünk. Elromlott a generátora és a szerelő azt mondta, hogy az aksi is rossz, mert valószínűleg túl pörgette a generátort. Nincs túl nagy tudásom ehhez, de nem a generátor tölti az aksit és nem fordítva?
Am. felraktam tölteni az aksit és már most szikrázik, ha megmozdítom a töltő sarkait. Ez jó vagy rossz?
Am. 2 éves aksiról van szó
Én már kötöttem le járó motornál aksit és ment addig, míg le nem állítottam.
Savas aksi, néztük a szintet, mert töltésnél le kell venni azokat a kis bigyókat, van benne elég cucc.
Nem csillag garázsban van, garázsban ez a kocsi még nálunk nem volt és látott ez már mindent. Viszont nem rég próbáltuk töltés után, indult a kocsi. Ha zárlatos lenne sztem akkor nem is indulna. Vagy tévedek?
1. az autóvillanyszerelőt elhajtani a francba...
2.csak a régi, dinamós megoldásoknál fordulhatott elő, ahol ha nem kapcsolt szét a relé, akkor az akksi pörgette a dinamót.(generátornál ez nem fordulhat elő)
3.ha töltöd az akksit, és szikrázik a sarunál, akkor az jó, mert veszi a töltést rendesen...
4. ha zárlatos az akksi, akkor az belül zárlatos, amit úgy észlelsz, hogy alig van ereje..
5. sose vedd le az akksit járó motorú kocsinál, mert annyi az elektronikának. hiába hiszed azt, hogy nem történt semmi, az csak egyszeri szerencse lehet...
egy kombinált műszerrel mindenre fény derül...töltőfeszültség, töltőáram, kapocsfeszültség...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!