Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Clyde McCoy wah pedál működési...

Clyde McCoy wah pedál működési probléma?! (hobbielektronika)

Figyelt kérdés

Megépítettem a címben említett wah pedál áramkörét (linkelem a kapcs rajzot). A BC109-es tranyók hiányában tettem bele BC171-eseket, amiknek kicsivel nagyobb a teljesítményük meg a feszültségük is. A buffer részét, a hobbielektronika főoldaláról lestem( [link] mert 2n5457-es j-fettet sem rendelni, sem beszerezni nem tudtam sehonnan (tudtommal már nem is gyártják). Tehát megépítettem az itt talált előerősítő elektronikát. Ez már szép eredményt is hozott, megszólalt az erősítő a saját elektronikámon keresztül. Igaz valamiért kisebb jelet ad ki magából, mint direkt a gitár, de ez nem is lenne probléma. A baj inkább az, hogy nem változtat semmit a hangon, egyszerüen "átfolyik" rajta, semmi jellegzetes wah hanzása nincs. Próbálgattam sok-sok általam nem ismert értékű fojtótekerccsel, de semmi változás. Gondolom valami a két egyforma bipolár tranzisztorral lehet, de nem vagyok benne biztos. A 4uF-os elkó helyett fóliát tettem, mert ezt ajánlották. Egy kis rádiótrafóból csináltam egy 600 menetes fojtótekercset, az AL számot 1400-ra tippeltem, mert olvastam már valahol, hogy valami ilyesmi értéke van.

Összegezve: Miért nem teljesíti a neki szánt feladatát a hápi?

link: [link]

A segítségeteket előre is köszönöm.

2013. máj. 6. 20:10
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!