Hogy javítható a gépem?
Figyelt kérdés
Beindítom a gépem, elindul és lefut a "DOS"-része, mikor az XP bekapcsolásához jutna, első részben(mikor még nem telepítettem újra az XP-t) beadta a fekete hátteren lévő XP hátteret és utánna egy kék háttér jött kb 2mp-re és újraindult, másod részben(újra telepítettem az XP-t) bejön az XP bejelentkező(bejelentkezés szó nélkül), de nem indul tovább és újra se indul, mit tegyek, hogy orvosolható(javítható)?2009. szept. 28. 18:43
1/8 anonim válasza:
ez kérlekszépen egy jó kis trójai faló,le kell futtatnod egy vírusmentesítést majd újrarakod az xp-t és jobb lesz mint újkorában
2/8 A kérdező kommentje:
És hogy ha a nem tudok belépni?
2009. szept. 28. 21:00
3/8 anonim válasza:
Ez nem valószínű, hogy trójai faló, hanem inkább hardverbaj. Ugyanis első esetben kékhalál volt, csak be volt kapcsolva az automatikus újraindítás, ezért látta csak pár pillanatig. Második esetben pedig nem tudni, hogy mi az oka, de az első eset okán valószínűleg hardver.
Mivel újratelepítette, így a trójai esélye nem olyan nagy.
Próbáld újraindítani csökkentett módban, és megnézni a systemlogokat, hogy mit nem tud elindítani a gép, hol van a dumprep stb.
4/8 anonim válasza:
Memória hiba is okozhatja ezt a problémát. Én már találkoztam ezzel.
5/8 A kérdező kommentje:
A Memoriát megnéztem, semmi gondnem volt vele mert berektam egy 256-ost(kivettem az 512-est) és ugyan az az eredmény, csak a XP bejelentkezőig lép, megnéztem csökkentett mód se jobb ott se tölt/lép tovább, mint az előbbinél. Mit lehet még tenni?(Amúgy köszönöm az eddigi válaszokat.)
2009. szept. 29. 19:02
6/8 anonim válasza:
Szakértő szemmel nézve ez valószinűleg alaplap vagy winchester probléma.nekem már volt ilyen.
7/8 A kérdező kommentje:
Én is erre gondoltam, de a wincesternek nem lehet baja mert egy másik gépbe működik, az alaplapot nem tudom, felületi hiba is lehet vagy, bios-ba, vagy egyéb helyen ki lehet javítani, hogy elinduljon, vagy új alaplap? De ha valakinek mág ötlete van írjon és megézem, hogy el indul-e.
2009. okt. 2. 13:02
8/8 anonim válasza:
Valami ilyesmi hiba volt nem oly rég a kolléganőm gépének. Én is vinyóra gondoltam vagy esetleg lapra. Mivel nem tudtam másikat belerakni ezért feladtam. Később kérdeztem mi volta baja és azt mondta, hogy videokártya. AGP-ben volt neki egy videokártyája. Sajnos ezeket hardverek cseréjével lehet kiszűrni. Csak hát hol van otthon jó lap és vinyó tartalékba. Ha lapot cserél az ember telepítheti újra a ketyerét. Jó helyzetben vannak a számítástechnikai szerelők, mert fognak egy új motyót, belepattintják és valahol kiugrik a hiba. Azok is csak így értenek hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!