Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogy kell beállítanom a...

Hogy kell beállítanom a gépet, hogy ilyen képet készíthessek?

Figyelt kérdés

[link]

(homályos háttér)

Egy Panasonic fz8-om van,ha ez számít.

Köszi szépen!

2013. máj. 1. 19:35
 1/9 anonim ***** válasza:

- Rekesz előválasztás (ha van ilyen)

- Max-ra kinyitni a rekeszt (blendét)

- Max-ra kitolni a zoomot

- 8-10-15m-re elmenni a tárgytól (személytől)

- a személyre fókuszálni és a fénymérést is oda kérni (spot), ha van ilyen.

- Biztos kézzel exponálni, esetleg állványt használni

2013. máj. 1. 20:28
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem ismerem a géped, de a lényeg, hogy a rekesz tág legyen. Mondjuk ezt a fotót tükrös géppel csinálták és fényerős objektívval. Ezek nélkül lehet próbálkozni, de nem lesz sikerélményed, ha ilyen képet szeretnél..
2013. máj. 1. 20:30
 3/9 anonim ***** válasza:
Nagyjából helytálló amit a többiek leírtak, emellett témától függően szükséged lesz egy FF szenzoros dSLR gépre (3-500e Ft használtan) és egy olyan objektívre ami elég tágra tud nyílni (100-500e Ft), mert ezt a fajta mélységi életlenséget egy Panasonic FZ8-al az életben nem éred el.
2013. máj. 2. 07:42
 4/9 anonim ***** válasza:
Bocs, de ehhez nem kell FF. Elegendő egy fényerős 50+ mm-es obi és egy átlagos váz és szép idő:) állvány sem kell, könyökből kitartod az 1/100 feletti záridőt.
2013. máj. 2. 07:55
 5/9 anonim ***** válasza:
FZ8-nál is, a nem eléggé kicsi mélységélességet a helyszín megválasztásával is lehet kompenzálni. A háttér 3-4x távolabb legyen tárgy mögött, mint a tárgy a kamerától. A többit pedig #1 szerint lehet kivitelezni. :)
2013. máj. 2. 08:08
 6/9 anonim ***** válasza:
Látatlanban azt mondanám, hogy FF-el lőtték.
2013. máj. 2. 08:25
 7/9 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Igazából nem akkora gond,ha nem ennyire profi a kép,hiszen én se vagyok fotós.A képet csak azért linkeltem,mert nem tudtam volna elmagyarázni mit is szeretnék.De légyegében az elmosódott háttér a lényeg.

A gyerekemről szeretnék képeket csinálni,és lehet,sőt biztos,hogy nem lesz ennyire tökéletes,de nem is újságoknak fotózok,csak az albumunkba :)

Készítettem egyet,ami nálam már eléri az elképzeltet.(Ez nem a gyerekem,csak gondoltam egy növénnyel könnyebb gyakorolni.)

Megmutatom:

[link]

Számomra az első igazán nagy segítség volt,de tényleg köszi mindenkinek!

2013. máj. 2. 17:23
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha nem a nagyon szépen elmosott háttér a lényeg, akkor az első mindent leírt, a többi csak szájtépés volt, kicsit félreértelmeztem az igényeket, elnézést! :)

Szép fényeket!

2013. máj. 2. 18:01
 9/9 A kérdező kommentje:

:) én nem fejtettem ki eléggé,mit is szeretnék..

(gy=ny)

2013. máj. 2. 19:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!